Неплановий вихідний влаштували собі депутати обласної ради. Зібравшись на сесію, вони так і не дісталися до порядку денного. А мали зробити чимало - поділити мільйони перевиконаного бюджету, затвердити нові - підвищені - тарифи водоканалу та розглянути іще з півсотні питань. Утім замість того, аби працювати до десятої вечора, розійшлися ще до обіду.

Напруженим мав бути сьогодні день в головній будівлі області. Спершу тут планували зібратися на засідання члени обласної територіальної виборчої комісії. Аби принаймні з другої спроби визначитися, хто має працювати в обласній раді замість колишнього БЮТівця Валерія Богуцького. Саме через його нещодавній перехід до лав Єдиного центра, бувші однопартійці хочуть аби Богутський поступився своїм кріслом в облраді для іншого Бютівця. Щоправда вдруге поспіль безуспішно. Сьогодні знову не всі члени ТВК прийшли на засідання, голова комісії пояснює - через зовнішінй тиск.

Едуард Дроздик переконує, члени комісії більше на засідання збиратися не будуть. Натомість відправлять клопотання до центральної виборчої комісії. Тим часом Валерій Богуцький обіцяє захищати своє депутатство у суді.

Утім непевний статус не завадив Валерію Богуцькому таки прийти на сесію обласної ради. Та спершу засідання відклали на годину. Потім взагалі перенесли на обідню пору.

Сісти депутатам у сесійні крісла депутатам узагалі не судмлося. Засідання знову перенесли - на наступний тиждень. Ситуація стала зрозуміліша після заяви БюТівців. Вони відмовилися реєструватися на сесії, мовляв через тиск на членів ТВК. Які не можуть представити нового депутата замість відкликаного Богуцького. Чув про спроби тиску і заступник голови обласної ради.

Нашоукраїнці теж не змовчали. І звинували білочервоних у міжусобних розборках. які завадили обласним обранцям поділити перевиконання бюджету. Попрацювати знову депутати спробують вже наступної середи.