Дві доби без світла. Так жили мешканці чотирьох будинків на вулицях Степана Бандери та Київській у Рівному. Ще у середу після зливи затопило електророзподільчу підстанцію, що знаходиться у дворі будинків. Щоправда, причиною став зовсім не дощ.

30 років стоїть підстанція, і жодного разу ніяких затоплень, навіть у найбільші зливи, розповідають у дворі. Та ось у середу ввечері вода, що потрапила у транформаторне приміщення, знеструмила 4 навколишні будинки. Цього б не сталося, переконують обурені мешканці, якби не нове будівництво поруч.

Раніше, пояснюють люди, дощова вода стікала у землю. А зараз заасфальтована доріжка і барюри направляють її прямо у підстанцію. До того ж остання стоїть фактично у ямі. Енергетики вже другий день намагаються усунути проблему. Погоджуються, причини її виникнення у цій же заасфальтованій доріжці. Кажуть, що від електричної підстанції будь які об'єкти повинні знаходитись не ближче ніж за три метри, навіть якщо це звичайні бардюри.

Розшукати власника будівництва, якого звинувачують у затопленні підстанції, нам не вдалося. А доки обурені активістки знеструмлених будинків шукали правди у міській раді, енергетики електропостачання відновили. Мешканці ж написали звернення до міської влади у якому просять не лише усунути проблему, а й компенсувати завдані їм збитки. светильники уличные