Молотом по гральному бізнесу сьогодні вдарили у Рівному. Громадські організації обласного центру демонстративно розбили гральний автомат просто під стінами обласної адміністрації. Долучилися до побиття грошового монстра і чиновники. Потім звітували. наскільки ефективно воюютьз азартними бізнесменами, котрі працюють в обхід закону.

Не злякала сьогодні противників одноруких бандитів - негода. Акціянти запрошують чиновників і всіх охочих долучитися до знищення грального автомату. Транспаранти та банери з красномовними написами також - спосіб привернути увагу. Останні приготування і першого удару завдає заступник міського голови Рівного.

Сьогоднішня акція - протест проти збільшення числа гральних залів у Рівному. У них свій вільних час проводять переважно неповнолітні. Тому активісти дамагатимуться, аби чиновники відберали ліцензії ще у трьох бізнесменів-порушників.

Нині на Рівне нщині майже дві з половиною тисячі гральних автоматів. Податківці підрахували – кожен щодня забирає у рівнян майже півтори тисячі гривень. Найпоширеніші порушення робота без ліцензії та перебування там неповнолітніх. Проте навіть після суду, більшість гральних автоматів повертають власнику .

Нині більшість справ проти бізнесменів-порушників досі знаходиться у судах, уже сплачено штрафів на 10 тисяч гривень. Півсотні гральних автоматів конфісковано. Щоправда кількість гральних залів невпинно зростає, лише за рік - майже вдвічі.