Зі Вселенським потопом вже встигли прирівняти учорашній вечір мешканці Рівненщини. Половина обласного центру залишилась без світла, злива затопила вулиці, знеструмило житлові будинки та медзаклади. Також в селі Садове та Андрусіїв Гощанського району зірвало частину дахів тамтешніх шкіл. А в Симонові внаслідок попадання блискавки згорів хлів. Далі сюжет про те, як в Рівному завмерло життя через одну єдину зливу.

Рівне нська міська лікарня без світла була трохи менше ніж півгодини. Перед ввимкненням хворому як раз встигли зробити операцію. МНСівцям освітити всю лікарню не вдалось, електропостачання подали в реанімаційне, приймальне відділення і в операційні.

Не в грошах справа, пояснюють медики. Напруги від автономного відділення може не вистачити для багатьох хворих. На щаль саме вчора, коли півміста було без світла, – сталаси ДТП.

Якщо світло є в коридорах, бідкаються медики – то наприклад, ліфти на аварійному освітлені не працюють.

Перебої з енергопостачання були і в обласній лікарні. Там двічі теж вибивало світло. Щоправда ненадовго. Екстрених випадків у лікувальному закладі під час негоди не трапилось, розповідають лікарі. Тим часом керівництво обласної дитячої лікарні перепадів з електропостачанням не боїться. Реанімаційні відділеня обладнанні акумуляторами живлення, розповідають лікарі. Тому маленькі пацієнти проблем через негоду не відчувають.

Традиційно під час зливи потерпають водії та перехожі на вулиці Чорновола в обласному центрі. Вчорашню негоду, під час якої автівки глохли посеред вулиці, рівняни встигли відзняти на відео.

Сьогодні рятувалиники знову попереджають про чергове погіршення погодніх умов. Кажуть, такої негоди на Рівне нщині не було вже десять років.