На Хмельницькій атомній електростанції не працює жоден енергоблок. Якщо ж перший закритий на планово-попереджувальний ремонт, то на другому - зупинка аварійна. Вийшов з ладу рОтор. На ньому енергетики виявили тріщину. Атомники заспокоюють, ремонт йде за планом. Тому вже незабаром енергоблок увімкнуть в енергосистему України.

На другому енергоблоці Хмельницької АЕС аварійна зупинка. Ще місяць тому енергетики вимкнули енергоблок із системи, розповідають тоді вийшов із ладу ротор. Нагадаємо, не так давно другий енергоблок вже був на планово-попереджувальному ремонті. Нині його знову ремонтують.

Тим часом роботи на першому енергоблоці ХАЕС ідуть повним ходом, розповідає заступник головного інженера атомної станції Валерій Лисенко. Каже, фахівці-енергетики вже понад тридцять діб працюють над заміною палива в реакторі та модернізують сам енергоблок. Обіцяють запустити його вчасно.

Нетішинські енергетики запевняють, на здоров'я людей та навколишнє природнє середовище зупинки енергоблоків не впливають. Натомість, додають, вони впливають на бюджет країни. Адже в таких випадках державна скарбниця щодоби не дораховує кількох мільйонів гривень.