Рівнян атакують нітрати. Вміст шкідливих речовин у ягодах перевищує норму мало не вдвічі. Дині, які продають на Рівненських базарах не придатні до вживання, кажуть спеціалісти. Рівненські ветлікарі регулярно проводять перевірки та забороняють продавати товари, які завозять із півдня України. Однак, підприємці на зауваження не реагують.

Дині на Рівне нському базарі дикого не продаються. Щоправда лише для журналістів. Продавці бояться камери. Тому для того, аби купити баштанні культури нашій знімальній групі довелося чекати мало не півгодини.

Після марних суперечок довелося звернутися за допомогою до ветлікарів. І лише разом з спеціалістами вдалося врешті-решт придбати диню. Несемо її в лаборатою. Тут фахівці за допомогою спеціальних приладів вимірюють вміст нітратів. Результат - позитивний.

Ветлікарі розповідають, щодня проводять перевірки овочі та фрукти, який завозять у Рівне з півдня України. Майже всі дині - їсти не можна. Їх забороняють продавати, однак бізнесменам байдуже.

Після перевірки продукту лікарі констатують - вітаміни у ранній дині не живуть. Тож перед тим, як їх купувати, фахівці радять подумати чи нашкодять вони вашому здоров"ю.