Життєві шляхи Сергія Мудрика та Віктора Филипчука перетнулися, в той час, коли Сергій Миколайович був студентом Національного університету водного господарства та природокористування, а Віктор Леонідович в той час вже був молодим та дуже перспективним викладачем. Сергій Мудрик пригадує, що лекції Віктора Филипчука відрізнялися своєю ціквістю та динамікою. Адже з ним можна було бути відвертим і тому хотілося працювати і пізнавати щось нове.

Ще під час навчання у «воднику» Сергій Мудрик на канікулах здобував практичні навички – досліджував роботу водоочисних споруд, що згодом і переросло з захоплення у професійне покликання.



pic

Віктор Леонідович же в той час стає ведучим вченим науково-інженерного центру «Потенціал». Створює і отримує свідоцтва та патенти на свої винаходи, яких є понад 60. Для прикладу, Віктор Филипчук – має авторське свідоцтво на фільтр для очистки стічних вод, електрохімічний спосіб пом'якшення води, установки для очистки стічних вод та багато іншого.

Далі Сергій Миколайович та Віктор Леонідович пліч-о-пліч працюють у науково-інженерному центрі, де втілювали в життя наукові розробки не тільки в Україні, а і закордоном.



pic

Нині Сергій Мудрик та Віктор Филипчук далі тісно співпрацюють, перший як директор фірми «СААН», що займається очисткою стічних вод втілює в життя наукові винаходи, які розробив Віктор Леонідович. Засмучує лише те, що нині держава не поспішає виділяти кошти на те, щоб наука розвивалася і щоб розробки українських вчених знаходили своє застосування в Україні.

Шкода, що керівники великих підприємств шукають науковий потенціал на заході, відкидаючи вітчизняний досвід розробок, які нічим не гірші, а то і кращі від західних. Попри це, працюючи на благо нашої країни та всіх споживачів, Сергій Мудрик та Віктор Филипчук створили науково-технічне об’єднання, де поєднують науковий та практичний потенціал. Їх зусиллями було створено і впроваджено велика кількість водоочисних станцій практично у всіх республіках колишнього СРСР. А нині успішно реалізовують подібні проекти в Україні та світі(Алжир, Словаччина, Білорусь, Чехія, Великобританія та ін.)



pic

Індивідуальний підхід до вирішення до вирішення поставлених завдань, наполегливість та відповідальність – це ті базові принципи, якими керуються у своїй роботі Сергій Мудрик та Віктор Филипчук. І як, справжні оптимісти, вони переконані, що прийде час, коли багато цікавих розробок знайдуть своє втілення у великих проектах. А коли бачиш результати своєї праці, яка приносить користь людям – це дає натхнення працювати більше.

До теми: Незвичайна програма "Тет-а-тет": студент та викладач, які стали партнерами [ФОТО]