Аварійну посадку в Рівненському аеропорту в вівторок увечері здійснив літак Рівне-Брест. Диспетчер оголосив тривогу вже за 10 хивилин після зльоту. Приземлення було вдалим, однак в аеропорту ситуацію називають позаштатною. Про те, чому літаку довелося повернутися, а також чи безпечним є повітряний простір рівненщини дізнавалась Світлана Сирота.

Злітна смуга Рівне нського аеропорту за місяць приймає майже півсотні літаків. Один із них піднявся у небо учора о 19.22, а вже о 19.41 здійснив аварійну посадку. За 10 хвилин після зльоту екіпаж вантажного літака Рівне -Брест виявив несправність гідравлічної системи шасі. За словами директора аеропорту Віктора Якобчука, літак приземлився успішно. Однак кожну аварійну посадку вважають позаштатною ситуацією.

Те, як розвертався літак, заходячи на аварійну посадку, добре чули мешканці Північного. Дехто стверджує, що бачив його просто над своїми будинками. Однак в регіональному підрозділі "Украероруху" пояснюють: шум двигунів літака чути на кілометри. А визначити точне розташування у небі на око взагалі неможливо.

Спокій під рівненським небом залежить здебільшого від пілотів літаків. Адже, як визнають в "Аерорусі", будь-яку заборону можна порушити. А ось довести провину пілота майже неможливо - через прогалини в законодавстві.