Смачна, солодка, домашня і дуже ароматна шоколадна ковбаска з печива. Для того щоб приготувати смачний десерт не треба докладати багато зусиль, а інгредієнти для цього можна придбати в будь-якому магазині.

Інгредієнти для приготування шоколадної ковбаски з печива:

Печиво пісочне або молочне – 500 грам

Вершкове масло до 75 % жирності – 200 грам Молоко згущене – 380 мл

Какао порошок – 3 столових ложки

Горіхи волоські – 100 грам

Приготування шоколадної ковбаски з печива.

Крок 1: печиво подрібнюємо
pic Сьогодні ми з вами приготуємо дуже легку, солодку радість для дітей і дорослих. Найголовніше, що для цього нам знадобитися не плита, не духовка, а просто бажання і звичайно всі необхідні інгредієнти. Для початку дістаньте з холодильника масло і дайте йому підтанути, воно повинно бути м'яке, але щоб не розтануло. Потім візьміть потрібну кількість печива і подрібніть його. Для будь-якого виду шоколадної ковбаски краще брати м'яке, пісочне або молочне печиво. Подрібнити печиво ви можете за своїм бажанням, якщо ви хочете, щоб при розрізі в ковбаски були видні невеликі шматочки печива, не варто його подрібнювати сильно, якщо вам подобається більш дрібний варіант тоді варто подрібнити печиво в крихту, так воно швидше просочиться згущеним молоком і маслом. Подрібнені крихти з печива пересипте в глибоку миску, допомагаючи собі столовою ложкою.

Крок 2: подрібнюємо горіхи і з'єднуємо з подрібненим печивом



pic

Тепер візьміть потрібну кількість очищених волоських горіхів. Всипте очищені горіхи в чашу блендера і подрібніть до потрібного вам розміру. З горіхами зробіть, так само як і з печивом, вони можуть бути подрібнені в крихту або невеликими шматочками. Подрібнений волоський горіх всипте в миску з печивом і перемішайте інгредієнти столовою ложкою до однорідної маси. Крок 3: додаємо вершкове масло

.

pic

Потім в миску з горіхами і печивом додайте вершкове масло і перемішайте інгредієнти столовою ложкою до однорідності. Ні в якому разі не розтоплюйте масло, воно повинно бути м'яке і розтоплене, для кращого формування шоколадної ковбаски!

Крок 4: додаємо згущене молоко і какао



pic

До всіх інгредієнтів додайте потрібну кількість згущеного молока і какао порошок. Перемішайте масу столовою ложкою до однорідної консистенції і приступайте до найголовнішого, формування ковбаски.

Крок 5: формуємо і охолоджуєм шоколадну ковбаску



pic

Тепер візьміть шматочок харчової поліетиленової плівки і застеліть її на чистий кухонний стіл. Плівки беріть рівно стільки, щоб вистачило загорнути ковбасу і зв'язати краю для того, щоб шоколадна маса не витікала. Потім на середину плівки укладіть потрібну кількість шоколадного фаршу і загорніть його у вигляді цукерки. Краї плівки зав'яжіть вузлом. Через 1 – 1,5 години дістаньте ковбаски з холодильника і повторно прокатайте її по столу, для того щоб надати їй більш правильну круглу форму, розкачувати ковбаски буде легко так як маса буде ще достатньо еластичною. Зберігайте ковбаски в холодильнику і діставайте десерт у міру потреби.

Крок 6: подаємо шоколадну ковбаску



pic

Шоколадна ковбаска з печива подається в холодному вигляді нарізаний на невеликі скибочки товщиною до 7 міліметрів. Це блюдо не потребує будь-яких додатках. Але якщо ви приготували цей десерт на свято, можете покласти його на велике блюдо і присипати цукровою пудрою