Рівне залишатиметься без голови щонайменше до зими. Усе через депутатів Верховної Ради. Вони розійшлися на канікули, так і не проголосувавши питання про дострокові вибори. Хоч таке і стояло у порядку денному останньої пленарної п'ятниці. Що цьому завадило - відсутність політичної волі чи бажання обранців чимшвидше віддатися відпустці - дізнавалися наші журналісти.

Рівне має усі шанси зустріти новий рік без міського голови. Якщо Веховна Рада і далі ігноруватиме виборче питання. Такі прогнози роблять рівненські правозахисники. Пояснюють - коефіцієнт корисної дії у парламетарів щодо питань про вибори, напряму залежить від того, чи проголосують бюджет. Не спромоглися депутати прийняти останній - виборів рівнянам не бачити іще кілька місяців.

Свідок цих подій нардеп Юрій Прокопчук запевняє - питання про дочасні вибори не мало "не пройти". У проекті навіть дату визначили - 28 вересня. Та поки дійшло до голосування - голосів не вистачило.

Таке відтягування виборів не на користь і потенційним кандидатам - вважають політологи. Дехто боїться зарано засвітитися, дехто - навпаки - запізнитися з розкруткою власної персони.

Тим часом Рівне живе своїм життям - підсумовують експерти. Навіть не зважаючи на те, що головне міське крісло - досі вакантне.