[+ВІДЕО]Сутичка між ректором РДГУ та студентами-бакалаврами, у літню пору стала ще гарячішою. Сьогодні вони вкотре намагалися порозумітися. Студенти переконували керівництво вишу, що плата за навчання на пятому курсі художнього-педагогічного факультету зависока. Тим часом ректорат наполягав на своєму: життя дорожчає, а міністерство освіти піднімати вартість навчання дозволило. До чого договорилися далі у сюжеті.

З надією почути бодай якусь хорошу звістку про свою подальшу долю сьогодні до університету прийшли три десятки студентів бакалаврів випускників художньо-педагорічного факультету. Усі сподівалися, що матимуть можливість продовжити навчання.

Однак нарада керівництва вишу за зачиненими дверима - студентів насторожила. Хоч заяви на продовження навчання прийматимуть ще впродовж тижня, сім тисяч гривень за рік - надто дорога плата за диплам для сільських студентів. Після тривалих роздумів - студентам оголосили вирок.

Руслан Постоловський наглошує, таке рішення - це не його примха. Грошей на все не вистачає, та головне це наказ міністерства освіти. І схожа ситуація у всіх універистетах країни. щоправда Громадянські активісти, які представляють інтереси студентів досі переконані - дії ректора незаконні, тому боротимуться до кінця.

Чи здобудуть студенти з художньо-педагогічного факультуту кваліфікацію спеціаліста в РДГУ - наразі невідомо. Щоправда поки на умови вишу погоджуватись не поспішають.