2-й раунд світової першості Мото ГП відбувся на трасі в Остіні. Примхи природи не завадили здобути перемогу дворазовому чемпіону світу. Марк Маркез повернувся у боротьбу після смуги невдач.

Примхи природи в Техасі не завадили дворазовому чемпіону світу завоювати таку бажану перемогу. В порівнянні з попереднім етапом Марк Маркез не залишив суперникам жодних шансів і вже третій рік поспіль показав, хто є хто на треці в Остіні.

В черговий раз проведення американського етапу не обійшлося без технічних проблем. Гонка була затримана більш ніж на півгодини. На дуже швидкій ділянці траси з'явилася вода, яка становила небезпеку для гонщиків. Організаторам змагань довелося в авральному порядку використовувати сушильну машину.

Вчергове з відмінної сторони показали себе гонщики Ducati. На початку гонки Андреа Довіціозо захопив лідерство, а після втрати першого місця на користь діючого чемпіона світу провів серію поєдинків з Валентино Россі. У підсумку "Dovi" фінішував на другій позиції.

Валентино Россі, так само як і в минулому році, переслідували проблеми з передньою шиною. Незважаючи на труднощі, «Доктору» вдалося перервати "техаську серію" невдач і піднятися на найнижчу сходинку п'єдесталу пошани. Такий результат дозволив італійцю й надалі утримувати позицію лідера у генеральній класифікації.