[+ВІДЕО] Десять людей на місце. Такий конкурс до рівненських вишів на найпопулярніші спеціальності. Більшість новоспечених абітурієнтів мріють про дипломи менеджерів та банківських працівників. У центрах зайнятості від такої новини не в захваті. Через це - кажуть - кадрова криза на Рівненщині неминуча.

Банкірами, менеджерами, фінансистами бачать себе у майбутньому нинішні випускники шкіл. Традиційно популярними серед них залишаються і педагогічні спеціальності. Нині конкрус у гуманітарному університеті становить четверо охочих на одне місце. Щоправда останнім часом серед абітурієнти стають популярними і будівельні спеціальності. Наприклад, аби стати архітектором потрібно подолати конкурс у три людини на одне місце.

Такий високий конкурс освітяни пояснюють ще й тим, що випускники подають документи одразу до кількох вишів. Щоправда прогнози щодо їхнього працевлаштування у майбутньому невтішні. Директор рівненського міського центру зайнятості Андрій грещук переконаний більшість випускників популярних нині спеціальностей роботи по закінчення вишів не знайдуть.

Чиновник нестачу квалііфікованих робітників пояснює просто: молоді люди не хочуть працювати руками. Навіть якщо за цю роботу гідно платять.