Творча спадщина земляків повертається на батьківщину. У Рівне передали картину відомого художника Федора Кричевського. Досі вона зберігалась в колеції Уласа Самчука в Канаді. Ще презентували нову книгу про самого Самчука. Так у Рівному відзначили 21 роковини відомого у світі українця.

Презентація книги про Уласа Самчука у Рівному викликала несподівано великий ажіотаж, кажуть організатори. У місто завітали навіть гості зі столиці. Всі в один голос зазначають, це не лише згадка та память про відомого земляка Уласа Самчука, це ще й продовження його ідей. Книга "У дні виняткового часу" має півсотні сторінок. Тут розповідає авторка Самчук постає не лише, як літератор, а чоловік в побуті, зі своїми захопленнями та вчинками.

Збагатився музей імені Самчука в Рівному і картиною ЇЇ передали з Канади. Цінність полотна в її краєвиді. Пагорб українського села, сонячна погода – те за чим найбільше сумував Улас Самчук кажуть його товариші. Додають він завжди брав цей витвір з собою в далекі мандрівки.

Організатори кажуть картина нарешті знайшла своє місце, а книга переконують знайде і власного читача.Після музею гості подалися до пам’ятника Уласу Самчуку – вклонилися і поклали квіти.