Ті , хто не уявляє свого дня без тарілки вівсянки, мають усі підстави претендувати на звання найздоровіших людей планети. Вживання цієї каші запобігає розладам у роботі травлення. Також вівсянка допомагає знизити рівень холестерину, судинних бляшок, є незамінною для профілактики кардіологічних хвороб, вона допомагає організму відновитися після хвороб. Згідно з результатами сучасних досліджень, вівсяна каша допомагає боротися з депресивним станом («заспокійливий» ефект вівсянки можна пояснити наявністю у ній вітамінів групи В, які відповідають за здоров’я нашої нервової системи).

Тарілка вівсяної каші містить чверть добової норми розчинної клітковини. А яких тільки вітамінів та мікроелементів не містить овес! В ньому і калій, і магній, і хром , і фосфор, йод, залізо, фтор, марганець. А ще – багато кремнію та цинку. Вівсянка здатна виводити з організму токсини та солі важких металів. Допоможе вівсяна каша і тим, хто має проблеми з пам’яттю.

Найбільш корисними є крупи з цільного зерна, адже саме необроблені зерна містять більше мінералів. Цільне зерно багате також на олії, збагачені вітаміном Е.

Як приготувати корисну вівсяну кашу?

Спробуйте приготувати наступний вітамінний сніданок: ще звечора три столові ложки вівсяних пластівців залийте склянкою молока кімнатної температури (як варіант, візьміть кефір, або кип’ячену воду). Вранці, перед вживанням, додайте чайну ложку меду та натерте яблучко (кілька родзинок, жменьку сезонних ягід …) та столову ложку будь-яких горіхів. Вітамінний сніданок готовий!

Допоможе вівсянка і тим, хто бореться з зайвими кілограмами. Хоча зерна вівса мають досить високу калорійність (350 ккал/100 г), дієтологи радять 1-2 рази на тиждень робити вівсяні розвантажувальні дні. У такий день дозволяється з’їдати близько 200 г звареної на воді вівсянки.

Отож, їмо вівсянку та будьмо здоровими і красивими!