Цей швидкий рецепт приготування сиру підходить як для дитячого харчування (коли ви починаєте вводити сирний прикорм), так і для дієтичного харчування, коли вам потрібно швидко приготувати свіжий нежирний сир.

Молоко і кефір повинні бути свіжими, бажано з сьогоднішньою датою виробництва.

Молоко закип'ятити. У кипляче молоко вилити кефір і виключити вогонь. Почекати близько 5-7 хвилин, щоб утворився сирний згусток (якщо все зроблено правильно - сирний згусток повинен бути однорідним, якщо ви випадково перекип'ятити молоко з кефіром - замість однорідного згустку утворюються дрібні сирні пластівці і сир вийде сухим). На 2-х літрову каструлю поставити друшлаг, застелений 2-ма шарами чистої марлі (для зовсім маленьких діток - стерильною). У цей друшлаг повільно вилити нашу сирну заготовку і залишити на 15-20 хвилин, щоб стекла вся сироватка. Потім, кінці марлі пов'язати між собою і вузлик з сиром підвісити над каструлею, щоб з сиру стекли залишки сироватки. На скільки часу? - Дивлячись який консистенції сир Ви любите. Якщо хочете м'який - достатньо і години, сухіший - нехай висить довше. Відціджений сир відразу ж готовий до вживання. Залишки сиру можна зберігати в холодильнику ще добу в герметично закритій банці. Але маленькій дитині сир краще все-таки готувати сьогодні-на-сьогодні.

Важливо: дітям до 2-х років краще давати тільки власноруч приготовлений сьогоднішній сир і не ризикувати годувати їх навіть домашнім сиром у спеку.