Різдво – найприємніше і найважливіше свято у році! І одним з основних атрибутів Різдва є вертеп – місце, де народився Ісус. Спробуємо зробити вертеп своїми руками.

Вам знадобиться: папір, ножиці, фарби, скотч.



pic

1. Намалюйте на аркуші паперу нічне небо. Нагорі, по центру, намалюйте Віфлеємську зірку, від якої вниз відходять промені.

2. Візьміть скотч і, як вказано на малюнку, склейте картинку дугою. Якщо триматиметься погано – склейте так само згори.

pic

3. Зробіть два однакового розміру паперові квадратики, і розмалюйте їх у жовтий та помаранчевий кольори з обох боків. Зробіть на кожному квадратику надріз – від середини сторони до центру (див. малюнок).

4. Об’єднайте квадратики, об’єднавши розрізи. Вийде об’ємний хрестик. Це будуть ясла.



pic

5. Візьміть аркуш паперу завширшки як квадратики для ясел, але трохи більший завдовжки. Зігніть його навпіл і зробіть щільні розрізи по краях.

6. Покладіть зігнутий навпіл зелений папірець у ясла. А ті розрізи, які ви зробили, позагинайте, як на малюнку. Має складатися враження, що це сіно.



pic

7. Візьміть чистий папірець, схожий за розміром на той, з якого ми робили сіно для ясел. Зігніть його навпіл і з одного боку намалюйте вівцю. Готова картинка, має стояти як листівка – літерою «л».

8. Так само намалюйте віслючка. Ці малюнки мають стояти по обидва боки вертепу.



pic

9. Візьміть маленький паперовий прямокутничок. Намалюйте на ньому немовля з німбом – це буде новонароджений Ісусик. Місце, яке залишилось навколо Ісусика, замалюйте таким самим зеленим кольором, як і сіно у яслах.

10. Тепер зберіть усе до купи. Під ясла, на ту смужку скотчу, якою ми склеювали небо, можна покласти смужками нарізаний зелений папір – ніби вся підлога вертепу у сіні. Ясла поставте у середину під промені від зірки. Віслюка та вівцю – з обох боків. Ну а Ісусика, звичайно, покладіть у ясла.

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ!!! – СЛАВІМО ЙОГО!!!