Новий рік українці звикли святкувати щонайменше тричі. Напередодні свята — з колегами, у Новорічну ніч — з родиною, ну, звісно, не втрачають можливість повторити застілля на Старий Новий рік. Для кухарів та офіціантів зимова пора стає “гарячою”. “ПОРАДНИК” дізнавався, у скільки цьогоріч обійдеться корпоратив, та чим здивують у першу ніч Року Тигра рівненські кафе та ресторани.

Здебільшого у закладах громадського харчування міста ще можна без особливих клопотів замовити залу або його частину для святкування корпоративної вечірки. Та обираючи місце до свого смаку та товщини гаманця, слід врахувати, що у ціну може не входити алкоголь. Також варто одразу обумовити, чи передбачена у святкуванні розважальна програма. — У нашому закладі заведено майже кожне свято перетворювати на театральне дійство, учасниками якого можуть стати й наші клієнти, — розповідає власниця бару-ресторану “Іоланта” Ганна Міркова. — Новий рік — не виняток. На святкування будемо запрошувати артистів, які народними колядками, привітаннями та жартами додадуть святу неповторного українського колориту. Вітатимуть наших гостей і традиційні Дід Мороз з онукою. Ну і, звісно, звучатиме “жива” музика. До речі, в “Іоланті” не проти внести зміни у святкове меню і за попереднім замовленням приготують делікатес до вашого смаку: чи то українське печене порося, чи французькі жаб’ячі лапки. А от заходи, передбачені на Новорічну ніч в “Іоланті”, поки що тримають у секреті та обіцяють: буде весело. Цікавими розвагами та оригінальними стравами обіцяють здивувати клієнтів 31 грудня у ресторані “Спорт”. Як розповіла власниця закладу пані Ольга, святом керуватиме досвідчений тамада, якого вважають одним з найкращих у місті. — Люди зможуть і поспівати, і потанцювати, і в різних конкурсах позмагатися,— запевняє підприємець. — Окрім того, можна буде помилуватися східними танцями. Святкове меню ми вже затвердили і готові потішити гостей такими стравами: крила під голландським соусом, м’ясо та овочі гриль та інша смакота. А от шоу-програма для проведення корпоративів у закладі не передбачена. Чи проводити розваги для клієнтів, досі вагаються в “Європі”. І хоча працівники кафе, барів та ресторанів навперебій намагаються чимось вразити клієнта, зізнаються: замовлень поки що не надто багато. Також підприємці роздумують, чи відчиняти заклад 31 грудня, адже замовлень на цей день майже ні в кого ще немає. Разом з тим, у деяких закладах вільних для проведення корпоративів днів уже майже не залишилося. Популярністю серед рівнян цьогоріч користуються східна кухня — певно, традиційне “Олів’є” людям дещо набридло. Так, у готельно-ресторанному комплексі “Золоте руно”, де готують страви грузинської кухні, уже є чимало замовлень. Тут клієнтів не обмежують затвердженим меню, а пропонують обрати страви за власним смаком. І хоча шоу для відвідувачів тут не проводитимуть, музиканти закладу обіцяють: грузинські та українські мотиви змусять танцювати кожного. Однак у Новорічну ніч заклад гостей не прийматиме. А от японські суші поки що у рівнян не надто асоціюються з новорічним столом. У ресторані “Саторі” ще можна без проблем замовити стіл як на Новорічну ніч, так і напередодні свята. Що б ви не обрали, домашнє святкування чи гучний банкет у ресторані, головне пам’ятати, що основна запорука гарного свята — вдала компанія.

У скільки обійдеться застілля У середньому застілля з розважальною програмою обійдеться у 250 гривень з людини. Втім, варто зважати й на те, що на ціну впливає й дата святкування. Так, Новорічну ніч у “Спорті” (з урахуванням розважальної програми) доведеться заплатити 300 гривень з людини. Натомість провести корпоратив без тамади і конкурсів можна, вклавшись у суму до 200 гривень. У “Європі” святкування обійдеться у 150-200 гривень. У “Діброві” у передноворічні дні накриють стіл за 130 гривень з людини, а у “Полісянці” — за 105. А от у японському ресторані “Саторі” попередньо ціна новорічного застілля з шоу-програмою становитиме 700 гривень з людини.

Рівне нська газета