Велику частину свого свідомого життя сучасна людина проводить на своєму робочому місці. Не відходячи від верстата, фігурально висловлюючись. А від роботи, як відомо, і коні дохнуть. Тому відпочивати все-таки потрібно. З ким? З найближчими людьми, природно, якими часто є колеги по цеху.

Ніхто не знає точно, коли було проведене перше корпоративне свято. Давно, мабуть. Проте термін “корпоратив” – досить нове явище. У нас корпоративна вечірка або корпоративний банкет, якщо вам так більше подобається, з'явився лише кілька років тому. За ці декілька років досвід показав, що корпоративне свято об'єднує і об'єднує колектив, як ніщо інше. Після нього зміцнюється корпоративний дух, підвищується творчий потенціал працівників. Іншими словами, після такого відпочинку хочеться вже не просто працювати, а творити на загальне благо. Головне, щоб вечірка вдалася.

Отже, що таке “корпоратив” і з чим його їдять? Тут головне в запалі підготовки не забути, що організація корпоративного свята – це не просто розважалівка, а створення стилю власної компанії, вектор всього розвитку колективу. Вдале проведення корпоративу – це можливість майбутнього для всієї організації, тому підготовка корпоративного свята просто зобов'язана бути на високому рівні. А тому до рішення організаційних питань, розробки сценарію й іншого треба підійти з максимальною серйозністю.

Дату проведення корпоративного свята вибирайте самі. Привід знайти якраз-таки нескладно. Це може бути або день народження компанії, день народження директора (власника) або Новий рік, жіноче або чоловіче свято, або ще щось. Важливо, щоб підготовкою корпоративного свята займалися знаючі люди. У чому специфіка корпоративних заходів? У їх відмінності від традиційних сімейних свят, мабуть. У сценарії корпоративного банкету дуже складно буває відійти від встановлених стандартів. Свято в нашій слов'янській традиції – це обов'язково гуляння. І в цьому контексті організатори вечірки у певному сенсі завжди обмежені в коштах. Крім того, існують непорушні засади, які нікуди не подінуться – це місце проведення, сценарій, гуляння, організація і т.п. Проте, зовсім не обов'язково, що корпоративна вечірка зобов'язана проникнутися духом нудьги і важкої їжі. Тут можна і потрібно довіритися фахівцям, якщо своя кмітливість не спрацьовує. Так от, менеджер святкової компанії із задоволенням розповість, що в тенденції проведення корпоративних заходів останнім часом намітилися нові напрями. З таких ось останніх нововведень варто відзначити рольові ігри, пригодницький туризм і старовинні бали. Що стосується рольових ігор, то тут можливі нескінченні варіації. Сценарій свята може виглядати як якийсь фільм, мультик, книга або що вам завгодно. Можливо, в цій грі і задані раніше рамки. Головне, щоб весело було. Плюс рольової гри в тому, що вона дає можливість побачити старих знайомих у зовсім несподіваному ракурсі. З пригодницьким туризмом теж усе зрозуміло. Іноді можливість відірватися від тек з документами подібна ковтку свіжого повітря. Або, якщо вже користуватися метафорами, пригодницький туризм – таке своєрідне провітрювання офісного приміщення для кращої циркуляції повітря в ньому. А ось романтичний бал – дійсно щось нове. По суті своїй він схожий на рольову гру, але, мабуть, трохи краще і складніше буде. Завдяки правильно заданому сценарію, вдало підібраному одягу, хорошій музиці і вишуканим стравам дія йде на все органи чуття втомлених від сірих буднів співробітників. Насамкінець скажемо, що багато сценаріїв для корпоративів хороші – а вибирати все одно вам.

Джерело prazdnik-land.ru

Новий рік 2010: новорічне меню, подарунки, гороскопи, новорічні кліпи, мультфільми, поради