Чоловік відчуває себе на сім років старше наступного дня після весілля, - говорив Френсіс Бекон. Багато чоловіків, напевно, зараз згідно закивають головою і стануть нарікати, як жінки міняються після весілля і т.д. Але щоб покласти край цим невиправдано мінорним настроям, розповім дещо.

Ось спрадавна, наприклад, в Росії існує два типи весілль: драма і свято. З другим все ясно, а ось перший характерний тим, що з дня змови наречена з матірю і подругами починала безперервно голосити. Це ще півбіди - іноді на весілля кликали спеціальну голосуху, яка, як виявляється з назви, вила і голосила, вводивши наречену і оточуючих в стан невідбутного трагізму. Уявляєте собі свій стан, коли в першу шлюбну ніч вас чекає така ось плакальщиця?

До речі, наречена, що пасивно плаче, - це ще не саме страшне, шановні наречені. Наприклад, згідно монголському весільному обряду, після того, як гості розійшлися, мати нареченої кладе їй на поділ камінь або сокиру. Це означає, що сім'я міцно спаяна, як камінь або залізо, але давати нареченій в руки холодну зброю або важкуватий булижник в самому початку сімейного життя - це може бути для майбутнього чоловіка чревато.

Але особливо не пощастило чоловікам якогось племені в Руанде (Центральна Африка). За сталою традицією, після закінчення весільної церемонії, наречена відправляється в будинок до нареченого - але зовсім не за тим, про що ви, можливо, зараз подумали. Молода дружина безмовно і безжально... наносить рани і подряпини чоловіку, який не має права вимовити ні слова. Битва продовжується без зупинки всю ніч і може нести такі руйнівні наслідки, що рушатся стіни хатини. Потім дружина відправляється в батьківський будинок, щоб поспати і набратися сил, - і на наступну ніч все повторюється знов. Нарешті, коли нареченій все це набридає і коли на чоловіку не залишається жодного живого місця, вона, нарешті, дозволяє йому зняти з себе... ні, не плаття, а всього лише вуаль, і лише після цього життя сім'ї входить в звичайне русло. Зате, говорять, після цього молодята більше ніколи не сваряться, а чому - здогадатися неважко.

Ще кращий настрій і у потенційних наречених однієї народності в Південній Індії. Молода дівчина офіційно виходить заміж... тільки на три дні, після чого чоловік зобов'язаний з нею розлучитися і покинути її будинок назавжди. Після цього перед молодою пані відкриваються небачені горизонти - вона має право мати стільки коханців, скільки побажає, а чим зайняті в цей час чоловіки-вигнанці - історія мовчить. До речі, у деяких регіонах Бразилії, якщо чоловік дізнається про коханця своєї дружини, він спочатку запрошує його пополювати, а потім запрошує поселитися в своєму будинку в якості другого чоловіка (якщо не пристрелить випадково, напевно).

Джерело www.buket.ck.ua