Сучасні дівчатка-підлітки дуже рано вдаються до застосування декоративної косметики, що часто стає каменем спотикання між дівчатками і їх батьками. Помада, туш і лак для нігтів в сумочці у дочки, якій тільки 11-13 років, виводять з рівноваги багатьох мам, навіть тих, які самі дуже рано почали фарбуватися. Дійсно, школярки з бойовою розфарбуванням на обличчі виглядають страшенно не красиво, крім того, невміло підібрана косметика може завдати серйозної шкоди дитячій шкірі.

Дівчатка з маленьких років дуже люблять спостерігати, як фарбується мама і грати з її косметикою. Під час ігор з ляльками вони приміряють на себе роль мами, то ж відбувається і тоді, коли вона в 10 років фарбує нігті чи завдає помаду на губи. Лякатися цього і лаяти маленьку дівчинку в цьому віці не варто, донька поки наводить красу тільки для себе. Однак вирішувати дівчинці, якій виповнилася 13 років, підводити очі, наносити яскраві тіні і фарбувати губи в викликають кольору, звичайно, не можна. Дівчинка-підліток, використовуючи косметику, вже бажає звернути на себе увагу хлопчиків.

Зухвало фарбується вона в силу того, що в цьому віці всім дітям характерно надмірність у всьому, як в поведінці, так в макіяжі та підборі одягу. Категорично забороняти дівчинці користуватися косметикою також не слід, це тільки викличе у неї бажання протистояти батькам і робити все навпаки. Найкраще поговорите з дівчинкою по душам, поділіться своїми знаннями з використання косметики і підкажіть їй, що за допомогою макіяжу треба просто підкреслити свої достоїнства і приховати недоліки, але при цьому юна дівчинка не повинна виглядати фарбованої дорослою жінкою.

Візьміть доньку, яка почала фарбується з собою в магазин, Купіть їй ошатні баночки зі спеціальною дитячої парфумерією, підліткові коректори для маскування прищиків, блиск для губ, туш для вій, прозорий лак, туалетну воду з невинним фруктово-ягідним ароматом і манікюрний набір для дівчаток. Можна купити також для дискотек світлі тіні і блиск для особи, але не купуйте для дівчинки дорослу косметику. Наприклад, крему для обличчя, темні тіні і олівці для підведення очей.

Статеве дозрівання сучасних дівчаток відбувається дуже рано. Вже в 10-12 років у багатьох дівчаток відбуваються суттєві зміни в ендокринній системі, Збільшується концентрація гормонів, які сприяють появі прищів і акне на шкірі обличчя. Не дивуйтеся, якщо ваша дочка буде постійно видавлювати їх або маскувати за допомогою тонального крему. Дівчинка-підліток не знає, як треба боротися із запаленнями на шкірі, для неї важливо те, як вона виглядає сьогодні. Між тим, неправильний догляд за особою в підлітковому віці призводить до появи на шкірі обличчя рубців і плям.

Дівчатка в цьому віці дуже ранимі, Вони трепетно ставляться до своєї зовнішності. Юнацькі вугрі і прищики на обличчі можуть стати причиною серйозних психологічних комплексів у дівчаток. Забороняючи користуватися очисними лосьйонами для шкіри і робити маски на обличчя можна серйозно нашкодити формуванню характеру у дівчинки. Тільки дружня бесіда з батьками та їхні поради по догляду за шкірою допомагають запобігти появі нових запалень і впевненості у своїй привабливості у юної дівчинки. Запропонуйте їй спеціальну косметику, яка призначена для очищення проблемної шкіри. Навчіть її секретів правильного догляду за особою, приготування масок і лосьйонів.

13 років - Це такий вік, коли дівчинка бажає набути впевненості і виділитися в колі своїх однолітків. Саме в цьому віці батьки повинні частіше їй повторювати: "Яка ж ти у нас красуня!", А не говорити: "Тобі ще рано фарбуватися, почекай ще 2-3 роки, потім і подумаємо про косметику". Батьки повинні контролювати процес користування косметикою дівчинки-підлітка, але не забороняти категорично. Не можна давати дівчинки гроші і сказати: "Ось гроші, йди і купи собі для макіяжу те, що тобі подобається".

Обов'язково йдіть в магазин з донькою разом і підберіть ту косметику, яка на обличчі у маленької дівчинки буде абсолютно непомітною, але і допоможе їй відчути причетність до світу тих красунь, які користуються косметикою. Батькам потрібно пояснити доньці, як користуватися косметикою, чим відрізняється денний макіяж від вечірнього. У перший раз спробуйте зробити маленькій дівчинці природний макіяж разом, поясніть їй, що товстий шар помади, тонального крему і тіней не прикрашають жінку, а роблять її вид вульгарною і неохайною.

Дуже важливо навчити дівчинку розуміти, що косметика може завдати шкоди її шкіри. Підліткова шкіра дуже чутлива і ніжна, вона ще не має в повній мірі природний захист від несприятливих впливів. Тому використання дорослих кремів для обличчя і скрабів для пілінгу можуть змінити структуру клітин, привести до сухості і лущення шкіри. Косметика юної дівчинки повинна бути дитячої та високої якості.

Не забувайте про те, що дівчинка-підліток - Це вже маленька жінка, тому й обмежувати її в прагненні бути красивою і подобатися не варто, але не дозволяйте їй і зайвого.