Він – корінний рівнянин. Навчався в 11 рівненській школі, де улюбленим предметом у нього завжди була хімія. Ще із шкільних часів активно займався спортом, 7 років свого життя присвятив боксу.

По закінченню школи служив в армії. Він – старший сержант – відслужив в далекому сибірському місті Тюмень.

По поверненню додому здобував вишу освіту. Спочатку у Львівській школі міліції, згодом – в Академії внутрішніх справ, де отримав спеціальність «вищий юрист-правознавець». З тих часів, каже, у нього лишилося чимало друзів-одногрупників, з якими він досі підтримує зв’язок.

По тому влаштувався на свою першу роботу – оперуповноваженим карного розшуку у місті Рівне . Працював у міліції близько 15 років. Став заступником начальника міліції в Рівне нському районі. Займався розкриттям тільки кримінальних злочинів. Потім потрапив до податкової міліції, де теж зробив кар’єру від оперуповноваженого до заступника начальника управління.

Працював також на Волині – в Управлінні по боротьбі з організованою злочинністю, згодом очолив таке ж Управління в Хмельницькому. За кілька років – його перевели в Міністерство внутрішніх справ , де працював начальником Департаменту. Втім, коли до влади прийшов Янукович – звільнився з органів та пішов на пенсію.

Юрій Запорожець – депутат двох скликань Рівне нської міської ради. Першого разу до ради потрапив у 2005 році за виборчим списком Блоку Юлії Тимошенко.

Другого разу вже був обраний по мажоритарному округу.

Нині Юрій Миколайович – член депутатської групи по транс прикордонному співробітництву ЄС та України. Учасник численних поїздок по обміну досвідом з спеціалістами європейських країн.

Активно займається депутатською діяльністю. Його приймальня постійно працює за адресою Гагаріна, 29.

Одружений. Виховує доньку.

Затятий колекціонер - збирає монети.

Проживає з сім’єю у Рівному .

P.S.

Нагадаємо, на телеканалі "Рівне 1" стартувала нова програма - "Тет-а-тет з Юліаною ТЕТ".

У програмі відомі рівняни розповідатимуть про особисте життя та кар'єру, виховання дітей та сімейні цінності, про свої захоплення та відпочинок з друзями та багато іншого. Щоб зберегти інтригу, ми щотижня у рубриці Тет-а-тет публікуватимемо дитячі фото кожного гостя. А ви маєте можливість їх впізнати та відгадати у коментарях!