((http://rivne1.tv/news/38039)(Гість програми "Тет-а-тет з Юліаною ТЕТ" - Микола Ярощук [ДОСЬЄ+ФОТО з особистого архіву]))

Він народився за 4 роки після закінчення Другої світової війни у невеликому селі Симонів на Гощанщині. Постійно пригадує ті нелегкі поствоєнні роки і стверджує, що тільки міцність родини та звичка до тяжкої праці допомогла їм вижити у голодні часи. До роботи по господарству він привчений з малечку.

Та й свої перші заробітки, пригадує, вже отримував у юнацькому віці.

Згодом вирішив пов’язати своє життя з технічною галуззю. Спочатку закінчив у 69 році Рівне нський автотранспортний технікум. А за кілька років закріпив знання, отримавши вищу освіту в Українському інституті інженерів водного господарства. До речі, той же вищий навчальний заклад закінчили і його дружина , і донька Юлія.

Життя склалося так, що після навчання він потрапив до чиновницьких кабінетів. Ще за радянських часів встиг попрацювати і начальником управління житлово-комунального господарства Рівне нського міськвиконкому, і заступником голови міськвиконкому, і заступником начальника Рівне нського обласного управління зовнішніх економічних зв’язків. Саме тоді був одним з перших керівників міста, коли на початку 90-х воно переживали важкі часи перебудови.

А з 1996 року – очолив Рівне нську торгово-промислову палату.

Рівне нську торгово-промислову палату Микола Якович очолює вже цілих 18 років. Зізнається: він – суворий керівник. Хоча з іншого боку – завжди легко знаходить спільну мову з молодими спеціалістами. Він розуміється на сучасних технологіях, знає кілька іноземних мов.

Микола Ярощук має також чималий досвід депутатства. Тричі обирався депутатом Рівне нської міської ради.

Має почесне звання «Заслужений працівник сфери послуг».

За східним календарем Микола Якович народився у рік Бика. Запевняє: таким впертим, як Бик, насправді ніколи не був. Хоча вважає, що народження у рік Бика допомогло йому пережити багато випробувань. Адже сьогодні він - керівник, завдання якого в нинішніх умовах — зберегти колектив, забезпечити співробітників гідним заробітком, “щоб на столі було м’ясо, незалежно — свинина чи яловичина”.

У Миколи Яковича - поступливий характер. Він не надто романтичний, але дуже допитливий. Надзвичайно любить подорожі, які може здійснювати завдяки своїй роботі.

Одружений. Захоплюється автомобілями, бджільництвом. Життєве кредо: ''Не зупинятися на досягнутому!''

P.S.

Нагадаємо, на телеканалі "Рівне 1" стартувала нова програма - "Тет-а-тет з Юліаною ТЕТ".

У програмі відомі рівняни розповідатимуть про особисте життя та кар'єру, виховання дітей та сімейні цінності, про свої захоплення та відпочинок з друзями та багато іншого. Щоб зберегти інтригу, ми щотижня у рубриці Тет-а-тет публікуватимемо дитячі фото кожного гостя. А ви маєте можливість їх впізнати та відгадати у коментарях!