Він з дитинства відзначався кмітливістю , втім був дуже непосидючим хлопчиком. Його активність почала проявлятися ще у школі. Закінчив Сарненську середню школу №5 із срібною медаллю. Адже попри всі п’ятірки поведінку мав незразкову. У старших класах серйозно почав вивчати фізику та навіть зайняв 3-тє місце на обласній олімпіаді з фізики серед учнів 9-тих класів. Паралельно – активно займався спортом. 4 роки віддав улюбленому баскетболу.

Пристрасть до спорту в нього лишилась і досі. Вже 5 років серйозно займається велоспортом.

У 1996 році закінчив факультет "Міжнародні економічні відносини" у Львівському торговельно-економічному інституті. І одразу ж після навчання потрапив на роботу до фінансового управління Сарненської РДА.

Згодом чиновницькі кабінети замінив на власний бізнес у Сарнах. А після переїзду до Рівного - взявся за активну громадську діяльність.

Економічну освіту Дмитро Якимець використав з користю – відкрив свій бізнес у Сарнах. З 1998 по 2013 рік Дмитро займався підприємницькою діяльністю у різних сферах: і громадського харчування, і торгівлі , і нерухомості. Нині Дмитро живе з дружиною та двома донечками у Рівному. Старша донька – школярка. Їй 14. Молодша, 5-річна, ходить до садочка. Примітно, що обидві дочки названі на честь обох бабусь – Олена та Людмила.

Останні п’ять років Дмитро Якимець всерйоз займається велоспортом. У 2011 році він – разом з друзями-сарненчанами подолав на велосипедах дорогу з Сарн до Рівного. Старт відбувся на Сарненському меморіалі Солдатської Слави, а фініш — на Пагорбі Слави обласного центру. На велосипедах вони проїхали за раз не мало не багато - сотню кілометрів, водночас відвідували пам'ятні місця у Немовичах, Костополі та Олександрії.

З переїздом до Рівного своє життя Дмитро повністю зосередив на громадській діяльності. Вже більше року він очолює громадську організацію "Рівне нський громадський контроль". Дмитро також бере активну участь у зборі коштів для рівненських військових, що перебувають нині у зоні АТО.

P.S.

Нагадаємо, на телеканалі "Рівне 1" стартувала нова програма - "Тет-а-тет з Юліаною ТЕТ".

Гість програми "Тет-а-тет з Юліаною ТЕТ" - Дмитро Якимець [ДОСЬЄ+ФОТО з особистого архіву]

У програмі відомі рівняни розповідатимуть про особисте життя та кар'єру, виховання дітей та сімейні цінності, про свої захоплення та відпочинок з друзями та багато іншого. Щоб зберегти інтригу, ми щотижня у рубриці Тет-а-тет публікуватимемо дитячі фото кожного гостя. А ви маєте можливість їх впізнати та відгадати у коментарях!