Декоративний соняшник - зробить ваш сад по-особливому привабливим і цікавим. Позитивний настрій і життєву енергію подарує вам квітник з декоративного соняшника.

Соняшник - однолітня квітка, схожа на сонце - саджають не тільки заради смачного насіння. Це дуже гарна яскрава висока рослина. Правда, у того соняшника, що саджають у промислових масштабах і поля якого мають на нас досить сильне враження, на жаль, зазвичай всього одна, хоча й велика, квітка. І цей гігант гарний, в основному, коли він росте великими групами. Однак, у наш час, виведено безліч декоративних сортів соняшника, які здатні забарвити будь-який сад, наповнити його сонячним світлом, медяним ароматом і позитивним настроєм.

Декоративні соняшники, щоправда, поступаються промисловим сортам за якістю насіння (воно досить дрібне), але зате краса яка!

Декоративні сорти відрізняються тим, що ростуть не одиночною квіткою-гігантом, а мають кущик з декількома суцвіттями.

Сорти декоративних соняшників розрізняються за висотою, що може варіюватися від 30 см до 3 метрів, а також величиною, формою та забарвленням квітки. Квітка може бути простою або махровою, пелюстки можуть бути довгими, круглими, вигнутими або скупченими та мати різне забарвлення різних відтінків жовтого і жовтогарячого. Соняшники дружно повертають голівки своїх квітів слідом за сонцем протягом дня, а доспілі голівки завжди повернені на схід. Декоративний соняшник найбільш цікаво та красиво виглядає у групових посадках. Високі сорти гарні на фоні плетеної огорожі. Із соняшників можна створити прекрасний живопліт.

Якщо посадити разом кілька сортів соняшників, що відрізняються за висотю і забарвленням, вийде дуже незвичайний, ароматний і сонячний квітник, що буде заряджати енергією, дарувати радість і піднімати життєвий тонус при одному тільки погляді на нього.

pic

Соняшник - відмінна рослина для декоративного городу. З декоративних соняшників виходять дуже гарні букети, які досить тривалий час (близько двох тижнів) можуть стояти у воді.

Висівають насіння соняшника у відкритий ґрунт у травні місяці, через 7-12 днів повинні з'явитися сходи. Якщо сіяти насіння соняшника через невеликі тимчасові інтервали, скажімо через тиждень, протягом травня-червня, то можна продовжити час цвітіння цих чудових квітів. Глибина закладення насіння близько 2 см, відстань між рослинами залежить від розміру рослини, так, між низькими рослинами близько 30-40 см, між високими - близько 70.

Соняшник - рослина невибаглива, догляд полягає у своєчасному розпушуванні і прополках. Рослина світлолюбна і засухостійка, любить сонячні місця та родючі ґрунти. Якщо ви не плануєте збирати врожай насіння, то зів'ялі суцвіття потрібно обрізати.

Якщо всі квітки рослини перецвіли, то потрібно її зрізати повністю під корінь, але поки не викопувати, щоб не ушкодити кореневу систему сусідніх рослин.

Декоративний соняшник відрізняється швидким ростом - тому це саме та рослина, за якою буде дуже цікаво спостерігати разом з дітьми. Покажіть їм як з малюсінького насіннячка виростає величезний соняшник! Ну і звичайно, діти із задоволенням поласують насіннячком восени.

Джерело: http://roslunu.com.ua, http://domovyk.com,http://komp0net.blogspot.com