Розміщати в спальні рекомендується рослини, які створюють рівну, заспокійливу атмосферу і володіють бактерицидними, освіжаючими повітря властивостями.

Одна або дві рослини з округлим листям, що повільно ростуть, зовсім не завадять. Вони очищають повітря від хімічних виділень, які виступають на листах у вигляді шару пилу. Їх потрібно обов'язково протирати, інакше отрутні кристали повертаються назад у повітря, яким ми дихаємо. Рослини не повинні стояти занадто близько до ліжка - не ближче одного-двох метрів. Інакше активна енергія їхнього росту буде тривожити нас уві сні. Рослин у спальні не має бути багато, уночі вони поглинають потрібний нам кисень.



pic

ХЛОРОФІТУМ Нейтралізує отруйні речовини (особливо формальдегід), очищає повітря від мікроорганізмів. Воложить повітря. Чотири дорослих рослини здатні за добу очистити повітря в кімнаті площею 10 кв.м на 70-80%.



pic

СПАТИФІЛУМ Ця квітка поглинає з повітря шкідливі речовини, які потрапляють у нашу квартиру через кватирки. Спатифілум приводить у норму екстремальні коливання й пасує будь-якій людині, поставити його можна в будь-якій кімнаті, але ми радимо поставити його в спальню - для спокійного і здорового сну.



pic

АЛОЕ Знижує вміст отруйних речовин (поглинає до 90% формальдегіду, що виділяють меблі із ДСП), уночі виділяє кисень і поглинає вуглекислий газ.



pic

КАЛАНХОЕ Виділяє вночі кисень. Знімає депресію.



pic

БЕГОНІЯ КОРОЛІВСЬКА Нейтралізує шкідливі речовини та мікроби. Є символом матеріального благополуччя. Аромат знімає депресію. Особливо рекомендується в спальні людей похилого віку та при різних захворюваннях.



pic

ГЕРАНЬ Убиває мікробів. Озонує повітря, знімає внутрішнє напруження, допомагає нормалізувати гормональний фон у жінок. Особливо корисна при безсонні. Але може викликати алергію.



pic

САНСЕВІЄРІЯ Також відома як тещин язик, або зміїний язик - ідеальна рослина для спальні. Незважаючи на те, що більшість рослин у нічний час поглинає кисень, сансевієрія навпаки в нічний час його виробляє. У закритому приміщенні для підтримки необхідного рівня кисню вам буде потрібно 6-8 рослин висотою до пояса на одну людину.



pic

КАКТУС Краще купувати кактус з довгими голками. Ця рослина вбиває мікробів і знижує шкідливу іонізацію повітря, захищаючи нас від електромагнітного випромінювання. Ось чому цю рослину рекомендують розташовувати в кімнатах, де є комп'ютер і телевізор. Для нормального росту їй необхідно багато тепла і світла. Кімнатні квіти добре очищають повітря, завдяки цьому людина менше вдихає небезпечних для її здоров'я речовин.



pic

ЛАВР Гілочка лавра в узголів'ї дитячого ліжка у свій час вважалася кращим засобом від безсоння дитини. Дорослі добре сплять у присутності лаванди й розмарину, які у вигляді горщикових рослин стали з'являтися на прилавках квіткових магазинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рослини для дитячої кімнати,

Кімнатні рослини, що очищують повітря