"Просили тато, просили мама, i ми вас просимо до нас на весілля"

Для кожного гостя весілля починається саме з запрошення. Стиль його написання може бути різним - від суто ділового до індивідуальних оригінальних запрошень. Слід враховувати також те, що запрошення передає настрій та стиль проведення свята, тому перед вибором, як правильно запросити гостей, слід гарно поміркувати.

Найбільш простим способом є офіційно-ділове запрошення. Суть його полягає в тому, що текст містить загальну інформацію про дату, місце, час проведення церемонії одруження та ім'я гостя, а також час та місце проведення весільного бенкету з підписами майбутніх молодят. Листівки-бланки таких запрошень можна купити в достатній кількості у відділеннях поштового зв'язку, або магазинах канцелярських товарів.

Для того, щоб запрошення мало більш оригінальний та вишуканий вигляд, краще підписати його власноруч. Цим молодята продемонструють, що гості для них небайдужі, а день взяття шлюбу є найважливішим у житті.

Ще одна важлива деталь - дизайн листівки, його можна розробити вдвох, тоді запрошення стане неповторним, навіть ексклюзивним. Потім віддати його в друк фірмам, що займаються рекламно-сувенірною продукцією. При цьому якщо текст на запрошенні вже буде роздрукований, то свої імена треба написати власноруч, щоб гості знали, до кого вони запрошені. Цей спосіб є дорожчим порівняно з офіційно-діловим запрошенням. Серед гостей будуть люди з різними вподобаннями, зовсім не схожі один на одного, можливо, слід подумати не про шаблонний текст, а про індивідуальні запрошення для кожного гостя. Наприклад, рідних та близьких, колег, гостей поважного віку можна запросити листівками з зображенням сердець, квітів, обручок або фужерів з шампанським. Для далеких рідних більш підійде офіційний текст, а ось для друзів можна взагалі підготувати особливі запрошення. Для оригінальності можна додавати улюблені цитати відомих людей, цитати з книжок, пісень, віршів, а також ваші власні. Текст запрошення можна написати у формі вірша. Якщо у молодят є поетичні таланти, вірш запрошення може буди написаний як у чутливій, так і у жартівливій формі. Звичайно, найкращим буде той варіант, який молодята придумають самі. До такого запрошення головне - не забути в прозі написати де та коли відбудеться весілля.

Запрошення слід відправляти не пізніше ніж за два тижні до весілля, найкраще - за місяць, так ваші гості матимуть час на підготовку, скоригують свої плани, матимуть можливість дати відповідь, чи зможуть вони бути присутніми на весіллі. Це важливий момент у підготовці, тому що важливо знати, на яку кількість гостей потрібно розраховувати.

Якщо молодята мають намір вінчатися у церкві, треба написати, в якій церкві та в який час відбудеться вінчання. коттеджи в подмосковье купить

Запрошення слід відсилати в закритому конверті. Не обов'язково відсилати індивідуальне запрошення кожному гостю. Доречним буде відправити одне запрошення на одну родину з перерахуванням всіх її членів. Осіб похилого віку та найбільш поважних краще за все відвідати особисто. Іншим гостям запрошення можна відправити поштою.

Весільний портал "ГІРКО"