Бутоньєрка(фр.boutonniere) - одна або декілька квіток або бутонів в петлиці, аксесуар чоловічого костюму. Це один з обов'язкових елементів весільного вбрання. Навіщо ж вона потрібна?

Наречену важко не помітити на весіллі і просто неможливо її з кимось сплутати, а ось наречений зазвичай одягнений у костюм, як більшість чоловіків на святі. І для нього просто необхідна бутоньєрка, щоб хоч якось його можна було виділити серед гостей.

pic

Бутоньєрка - це не просто частина чоловічої весільної моди,а в першу чергу традиція. Ще багато століть тому стародавні римляни доповнювали вбрання нареченого квітами, а на Русі дівчата прикрашали одяг свого коханого квітами з весільного букету. Бутоньєрка вдягається нареченому на ліву строну,там де знаходиться серце, і цим самим символізує любов до нареченої ,а також той факт, що він поєднує своє життя з нею і у них особливі стосунки.



pic

Вибір чоловічої бутоньєрки нескладний. Справа в тому, що вона створюється з тих самих квітів, щой букет нареченої. Таким чином, бутоньєрка стає символом кохання. Чоловіча міні-композиція може використовути додаткові декоративні елементи, які не присутні у букеті нареченої.



pic

Варто пам'ятати про те, що бутоньєрка повинна впродовж цілого весільно дня виглядати свіжою. Тому коли буде замовляти композицію у флориста, обов'язково наголосіть на тому, щоб бутоньєрка залишилась цілою до завершення свята. Справжні професіонали знають,як це зробити.



pic

Бутоньєру вдягає наречена після того, як наречений викупить кохану, подарує їй букет та взуття.



pic

На весіллі, дуже часто після урочистих церемоній наречена чіпляє бутоньєрку на праву сторону своєму коханому. Цього не варто робити, адже поки у дівчини вельон на голові,значить вона ще наречена, а не дружина та господиня. Як тільки свекруха вдягне хустку - тоді сміливо можете змінити місцезнаходження бутоньєрки.



pic

Можливо у когось є цікаві історії та своя думка стосовно бутоньєрок - чекаємо ваших коментарів.