День весілля - омріяний і бажаний для кожної дівчини. І хочеться у цей день мати неповторний, чарівний, бездоганний вигляд. У створенні образу нареченої не обійтися без рекомендацій професійного візажиста.

– Весільний макіяж – цілком окремий вид косметології, – переконана візажист Ірина Дорош, – адже у ньому поєднані елементи денного, вечірнього і святкового візажу. Наречена мусить мати максимально природний і скромний вигляд, але з іншого боку, – треба взяти до уваги, що весільна церемонія ближче до вечора переходить у веселу забаву. І ще один важливий момент – фото- й відеозйомка, а отже, макіяж повинен поєднувати в собі елементи стриманості та яскравості, щоб наречена мала неперевершений вигляд і в залі, і на плівці.

Візажист, створюючи образ нареченої, мусить підбирати кольорову гаму не лише відповідно до природних даних дівчини, а й до стилю сукні і навіть букета. Тепер модними є весільні сукні з вкрапленнями кольорових елементів, тому потрібно, щоб макіяж гармоніював і з кольором, і з фасоном сукні.

Щоб у день весілля уникнути неприємних „сюрпризів”, рекомендую так званий „пробний” макіяж, який варто зробити за кілька днів до весілля, коли ще є час для експериментів з образом чи через необхідність, для того щоб позбутися недоліків шкіри. Адже лише на здоровій шкірі макіяж матиме бездоганний вигляд.

Особливістю цьогорічної весільної моди в макіяжі є подвійні акценти: якщо у повсякденному макіяжі рекомендовано один акцент – або на губи, або на очі, то у весільному макіяжі допускаються два акценти. Найпоширеніші варіанти – на очі і брови, вилиці й очі, вилиці й губи. Тобто виокремлюють або верх, або низ обличчя. Який варіант личитиме саме вам – вирішить візажист, залежно від типу вашого обличчя і навіть стилю сукні.

Запам’ятайте кілька простих рекомендацій, які допоможуть уникнути неприємностей: у день весілля не можна робити жодних косметичних процедур (пілінг, депіляцію та ін.), також не варто використовувати нову декоративну косметику, оскільки можна спричинити подразнення, почервоніння шкіри; перламутрові тони підходять лише для ідеальної шкіри, нанесені на зрілу шкіру, вони підкреслюють зморшки; не варто використовувати накладні вії, – є ризик, що очі сльозитимуться; скористайтеся послугами професійних візажистів, адже вони застосовують професійну косметику, значно стійкішу від вашої, тому „розплистися” макіяжу у розпал свята неможливо.

Отже, обираємо тональний крем, який повинен максимально відповідати природному тону шкіри і бути непомітним. Крем вирівняє шкіру обличчя і декольте, приховає дефекти, а пудра додасть шкірі матового відтінку, оксамитості. З допомогою тонального крему можна змоделювати овал обличчя: використовуйте темніший тон на місцях, які варто візуально зменшити, а світліший – на місцях, які ви хочете підкреслити.

Рум’яна додають обличчю свіжості і природного сяйва. Розкрию маленьку таємницю, так званий французький спосіб нанесення рум’ян, який робить ефект «щасливого обличчя»: рум’яна слід наносити, посміхаючись. работа в Бобруйске

Туш варто обирати класичну – чорну або темно-коричневу. Незвичну туш (зелену, синю, фіолетову) краще приберегти для більш екстравагантної молодіжної вечірки.

Щодо тіней, їхній колір не повинен зливатися з кольором очей. Не бійтеся наносити контрастні кольори тіней – це додасть вашим очам виразності та підкреслить їхню форму. Доречними для карих очей будуть зелені чи блакитні тіні, для сірих і блакитних – золотаві чи бежеві.

Щоб візуально збільшити очі і припідняти верхню повіку, проведіть тоненьку білу лінію під бровою, а крапинка білих тіней у внутрішньому кутику очей дасть змогу скоригувати форму при близько розміщених очах.

Помада. Краще користуватися стійкою помадою в комплекті з бальзамом і блиском для губ. Варто заздалегідь нанести на губи зволожувальний бальзам, повністю змити його, окреслити губи контурним олівцем і нанести перший шар помади. Через 2–3 хвилини акуратно промокніть губи серветкою і нанесіть помаду знову. Тоді і блиск, і помада лежатимуть на губах рівномірно і триматимуться довше (у торбинці слід мати помаду чи блиск для губ і компактну пудру, щоб освіжити вигляд). Тон помади підбирають максимально наближений до природного з урахуванням типу обличчя і кольору волосся нареченої. Класично: брюнеткам зі смаглявою шкірою підійдуть яскраві, червоні тони, світлошкірим блондинкам варто обирати ніжні відтінки. І не забувайте, що сьогодні вас чекають численні поцілунки, тому поверх помади губи варто припудрити.

Образ нареченої варто не лише омріювати, а й, зважаючи на прагматичне сьогодення, продумувати заздалегідь. Тому скористайтеся порадами професіоналів і в найщасливіший день свого життя матимете неперевершений вигляд!

Джерело www.para.te.ua