Розрізання нареченими весільного торта – це своєрідна крапка святкового застілля і початок сімейного життя. Тому, вважаємо, цьому «персонажу» на вашому весільному столі слід приділити особливу увагу.

Яким повинен бути весільний торт? Критерії прості: незалежно від розмірів, він повинен бути гарним і смачним. Торт має бути таким апетитним, аби після кількагодинного застілля гості таки захотіли його скуштувати. Як буде оздоблений ваш торт – залежить від майстерності кондитера, а на його фантазію безпосередньо впливає кількість грошей, яку ви готові витратити на цей смаколик. Звісно, ви можете довірити приготування торта своїй тітці, яка славиться смачною випічкою, але у цьому випадку ви не застраховані від того, що торт може вийти зовсім не святковим. Професійні кондитери на тортах уже «напекли» руку, тому радимо вам звернутися саме до них. У численних кондитерських фірмах та приватних пекарнях, які ми обійшли в пошуках необхідної інформації, вартість весільного торта коливається від 30 до 100 грн за один кілограм. У «вишуканих» львівських кондитерських додаткову плату беруть за оздоблення торта – 15-20% від загальної вартості солодкого виробу плюс застава за посуд, на якому подається торт. Вагу і розміри торта визначають із розрахунку щонайменше 150 г на одного гостя. Отже, якщо ви запросили на свято 100 гостей, замовляйте торт на 17 кг, аби кілька шматочків залишилося ще й на наступний день. І не забудьте заздалегідь подбати про машину, яка доставлятиме ваш торт у святковий зал: іноді виходять шедеври заввишки півтора метра.

Вибрати «свій» торт ви можете у каталогах, які має кожен кондитер. Якщо ж «вашого» красеня там не знайшлося, спробуйте якомога точніше його описати або навіть намалювати. На чому не варто економити, то це на оздобленні – не стримуйте своєї фантазії. Торт можуть прикрашати як традиційні символи весілля – голуби, статуетки наречених, живі квіти, так і нетрадиційні графічні малюнки чи складні композиції з екзотичних квітів та птахів. Майстри можуть створити практично все: нам постійно доводилося перепитувати, чи те, чим оздоблено торт, можна їсти.

Перш ніж замовляти головні весільні ласощі, скуштуйте шматочок: можливо, він вам не засмакує. Як правило, кожен рівень торта роблять різним на смак. Крім того, кондитери радять замовляти «легкі» тортики, аби після численних весільних страв він додатково не обтяжував шлунки ваших гостей.

Форми весільного торта – найрізноманітніші: квадратні, круглі чи навіть мішані – коли перший рівень роблять квадратним, середній – круглим, а верхній виготовляють у вигляді кулі з троянд. Якщо ви замовили великий торт, то зручніше подавати його на спеціальній підставці, де кожен рівень відокремлений від іншого.

Торт у такому вигляді значно легше розрізати. Така підставка може мати форму піраміди або це можуть бути кілька підставок різної висоти, які ставлять півколом за висотою. Якщо ви замовите «суцільний» торт у кілька ярусів, то розрізати його слід так. Спершу знімаєте верхній рівень, його куштуватимуть молоді, а далі торт розрізають між ярусами і кожен ярус ріжуть на невеликі шматочки.

Невеликий весільний торт можна поставити на стіл до молодят. Якщо ж торт великий, його краще не тримати у залі, аби хтось із гостей випадково не зачепив у розпал весілля. Торт можна завезти на спеціальному столику наприкінці застілля, попередньо запаливши на ньому свічки й вимкнувши світло. Гасячи свічки, молодята можуть загадати бажання чи сказати одне одному кілька теплих слів.

Бажаємо вам смачного торта і солодкого життя після весілля! отзывы о гречневой диете

Джерело buket.ck.ua