Основне правило передноворічного шоппінгу звучить так: вибирайте подарунок не розумом, а серцем. Хай розрахунок відійде на другий план. Символ року - Кінь - щира тварина, і подібних же почуттів чекає від вас. Тому купуйте в подарунок не те, що підвернеться під руку, а те, що неодмінно принесе радість.

Готуючись до свята, за подарунками варто ходити із заздалегідь підготовленим списком, однак не у рік Коня. Подарунок, куплений спонтанно, швидше за все, виявиться краще того, який ви планували купити. Ну і, звісно ж, не забуваємо про індивідуальний підхід при виборі кожного презенту.

Згідно з китайськими традиціями, подарунок, що має зображення символу року, безсумнівно, принесе удачу та успіх. Доречними презентами стануть усілякі сувеніри: статуетки, картини, панно, брелоки, дзвіночки, а також амулет 2014 року - підкова. Альтернативою можуть стати популярні магніти, якими прикрашають холодильники.

Романтичним подарунком у рік Коня є квіти. Оскільки основними кольорами 2014 року є синій та зелений, рекомендується обрати кімнатні рослини, квіти яких відповідають відтінкам цьогорічного східного символу: лілії, іриси, фіалки або нарциси.

Відомим є факт, що кінь - шляхетна і дуже розумна тварина, тому гарно оформлені художні книги, енциклопедії, диски з фільмами стануть безумовно приємними і корисними подарунками. Для дітей чудово підійдуть шашки, шахмати та інші інтелектуальні ігри.

Вдалим дарунком для друзів у рік Коня стануть елітні напої – пляшка дорого коньяку чи вина. Оскільки символ року неабияк полюбляє цукор, різноманітні кондитерські вироби стануть чудовим гостинцем у новому році. А фрукти та найулюбленіші ласощі коня – яблука – у святково прикрашеному кошику відмінно доповнять будь-який подарунок.

Кінь – одна з найгарніших та граціозних тварин. Тому, вирішивши подарувати близьким людям косметику, варто прислухатися до порад астрологів: у новому році найактуальнішими косметичними засобами догляду за шкірою є ті, що мають омолоджуючий, підтягуючий та коригуючий ефект. Вдалим вибором дарунків для жінок стане набір для пілінгу або душу, шампунь або парфуми.

Оскільки Кінь є домашньою твариною, у новому році неабияк цінуватиметься комфорт та затишок. Тому близьким людям сміло можна дарувати практичні подарунки, наприклад домашній одяг: халати, нічні сорочки та піжами, шкарпетки. Купуючи такі презенти, необхідно враховувати і кольори, притаманні прийдешньому року, а саме різноманітні відтінки синього, блакитного, зеленого та навіть фіолетового. Чудовим доповнення слугуватиме зображення символу року на придбаному подарунку.

При виборі прикрас варто пам’ятати, що прийдешній рік – рік дерев’яного коня, тому вироби, виготовлені з натуральних матеріалів, матимуть неабияку магічну силу. Актуальними презентами стануть намисто,підвіски, браслети та інша біжутерія з деревини.

І пам’ятайте: презент, підібраний і подарований з любов’ю, - безцінний!