У суботу, 4 квітня, у 26 випуску музичної програми “Строкатий Цеппелін” її автор та ведучий Вільям Шевчук розповість про видатного співака, композитора, актора, продюсера Девіда Бові (David Bowie).

Критики 70-х років минулого століття звинувачували молодого Девіда Роберта Джонса, котрий взяв собі псевдонім Девід Бові, у музичному хамелеонстві. Адже він мав унікальний талант тонко відчувати зміни у різних напрямках рок-музики, у самому зародку побачив перспективи глем-року, арт-року, панк-року. Ось уже понад три десятиліття Девід Боуї успішно працює в музичному бізнесі. А ще він надзвичайно талановитий актор. У 1978 році брав участь у запису симфонічної казки С.Прокоф’єва “Петя і вовк”, знявся у 14 фільмах, до багатьох з яких написав і музику: “Лабіринт” (1986), “Голод” (1983), “Щасливого Різдва, містере Лоуренс” (1983), “Твін Пікс: Вогонь, іди зі мною (1992), “Артур і мініпути” (2006), “Серпень” (2008), брав участь у бродвейських постановках.

Девід Бові і нині доводить свою відданість музиці, експериментує і дивує своїх шанувальників новими загадками та перевтіленнями. І при цьому 62-річний “старий” не боїться, що його не зрозуміють! Дивіться на Першому місцевому у суботу о 17.10 (повтор у неділю о 07.25).