Цей випуск програми „Строкатий Цеппелін” Вільям встиг підготувати до ефіру завчасно. Сотий...Ювілейний... Кожна програма – це іскра від полум’я, яке ніколи не згасало в його душі. Він працював для Вас - своїх глядачів. Він жив Вашою повагою та любов’ю і назавжди залишився на борту Строкатого Цеппеліна..........

Один з батьків британського блюзу, Джон Майoлл, народився 29 листопада 1933 року у невеличкому селі неподалік від Манчестера. У його батька була велика колекція джазових платівок, і хлопець з дитинства проявив любов до "чорної" музики. А у 13 років Джон почав засвоювати піаніно, після чого проявив інтерес до гітари і гармоніки.

В 1963 році Мейолл за активної участі Алексіса Корнера переїхав у Лондон і створив групу John Mayall's Bluesbreakers. З приходом у групу Еріка Клептона і створенням першого хітового альбому (1966 року) Blues Breakers with Eric Clapton почалось сходження Bluesbreakers до слави. Гітара Клептона на цьому альбомі визнаєтеся критиками одним із найбільш щирих періодів його творчості.

У наступному альбомі А Hard Road Еріка Клептона замінив Пітер Грін, який приніс в музику Bluesbreakers друге звучання (ближче до чиказького блюзу) дякуючи своєму характерному стилю гри на гітарі.

На третьому альбомі Bluesbreakers 1967 року Crusade, вже отримала «путівку у життя» гітара Міка Тейлора, який незабаром замінив у Rolling Stones в якості гітариста Брайна Джонса. У першому складі групи крім Джона грали Семі Просер, Дейв Грем, Рікі Браун, Піт Берфорд, Джон Маквей, Сэм Стоун, Брайан Майалл. Текучість кадрів була неймовірною, і тільки за перші два роки у ансамблі переграло немислиме число музикантів. Більш-менш постійну позицію займав лише Маквей.

В 1965 відбулась історична зустріч Мейола з Еріком Клептоном, і у результаті потужного, але короткочасного альянсу, на світ з'явився перший і, найкращий альбом. "John Mayall's bluesbreakers" стали знаменитими на весь світ, одначе на хвилі успіху Клептон та Джек Брюс покинули команду, щоби організувати всесвітньо-відоме тріо "Cream". Однак до кінця 60-х років Мейолла дещо втомила вся ця чехарда. Так що він скликав наостанок своїх колишніх музикантів, записав з ними знаменитий альбом "Back To The Roots"... І поїхав у США, де і провів наступні 15 років.

В Америці він не відійшов від справ: спродюсував джазові альбоми та був у них сесійним музикантом, у власних пластинках експериментував з фанком й поп-мелодикою, супроводжував у британських турах Джона Лі Хукера, Ті-Боуна Вокера і Сонні Боя Віл'ямсона.

Одруживсявся на співачці з Чікаго Мегі Паркер. А у 1982 повернувся до Англії й відтворив BLUESBREAKERS. І знову почав відкривати таланти - у новому складі групи з'явились, новачки Уолтер Траут і Коко Монтойя.

Зараз Джон Мейол - живий класик, з яким має за честь зіграти будь-який музикант. Його старі пластинки перевидаються, а сучасні концерти продаються чималими тиражами. Його називають "Хрещеним батьком британського блюзу". У 2005 році він став кавалером Ордена Британської імперії. У свої 75 років він, як і раніше, любить і пропагує блюз...