Ситуація навколо наступного бою Володимира Кличка за кілька місяців нагадувала не тільки анекдот, а й фарс. Проте справи таки пішли вгору - поєдинок пройде 20 червня в Німеччині. Люблю бокс, тому ділюсь своїми думками з вами.

Екс-чемпіон світу в першій важкій вазі Девід Хей, що виступає зараз в суперважкій вазі, підтвердив, що наступного тижня буде офіційно оголошено про його поєдинок проти чемпіона IBF і WBO в суперважкій вазі Володимира Кличка. Поєдинок пройде 20 червня в Німеччині, і як місце його проведення розглядаються чотири міста: Берлін, Мюнхен, Гамбург і Мангейм.

Хей може скласти реальну конкуренцію Володимиру. Найсильніший суперник молодшого кличка з часів Семуела Пітера. АЛЕ! Здебільшого тільки тому, що його якостях в супертяжах дуже мало відомо. Два бої Девіда абсолютно нічого не означають! Тим більше бій проти ніякого поляка Томаша Боніша :) Ну а останні суперники Жан-Марк Мормек і Енцо Маккарінеллі. Це особлива розмова. Мормек на момент бою з Хеєм був вже у пристойному віці, ну а кодиції і майстерність англійського італійця Маккарінеллі явно продемонстрував його останній бій. Програний до речі.

До мінусів Хея:

1. Володимир вище і більш, ніж суперники Девіда, а це вже немало.

2. Хей як мовиться серйозно ще "по кумполу" не одержував (єдиний програний ним бій не враховуєм, що тоді команда просто зняла Хея з бою), а значить не має достатньо досвіду як поводитися в такій ситуації. А таке в бою з Володимиром 80% що трапиться. Володимир же навпроти в цьому компоненті досвідчений. Пригадаємо хоч би бій з "Нігерійським кошмаром". Тай б'є молодший Кличко гарматними "панчами".  

3. Досвід Хея поменше те буде. Притому Вова в останній час в боях не викладається і на 70% своїх можливостей. Перемагає так би мовити малою кров'ю. Переважно джебом і лівою рукою. А якщо включить обидві і аперкоты, який у нього давно не було? Доведеться колишному абсолютному чемпіону світу у першій важкій вазі Девіду Хею відповідати за колаж з відрізаною головою Володимира.

4. Тренер. У Влада тренер Еммануель Стюарт має набагато більше досвіду. А тренер

 і хороший тактик, це вже немало! Реальний приклад бій Хопкінс—Павлик, Мозлі—Маргаріто. Там працював тренер Назим Річардсон.

5. Чинник "Мегабою". Що не говори, а він все рівно залишається. Кличко можуть організувати шоу з феєрверками і натовпом фанатів, що реве. А Хей? Спроби організувати бій в Англії з тріском провалилися. Ще, скільки у Хея було великих боїв, а у Кличка? Може "перегоріти" Хей перед боем... А якщо ще Віталік Кличко на перед матчевих прес-конференціях "приколи відмочит"ь. Це він уміє.

До мінусів Володимира:

1. ДУЖЕ ВЕЛИКИЙ МІНУС - слабка психологічна стійкість. Не можна бути впевненим у Володимирі на 100%. Йому б настрій на бій від Віталія, безцінний був би боєць. Може йому одружиться нарешті, дітей завести? Може допоможе?

2. Все-таки сумнівної міцності підборіддя Володимира.

3 Вантаж чемпіонського поясу, завоювати пояс простіше, ніж його захищати.

Дуже добре що такий бій відбудеться, залюбки його дивитимусь, прихопивши пачку-другу валідолу J). Оцінюю реальні  ШАНСИ КЛИЧКА І ХЕЯ десь 65:35.