У суботу, 28 березня, у 25 випуску музичної програми “Строкатий Цеппелін” її автор та ведучий Вільям Шевчук розповість про легендарну американську глем-рок-групу KISS.

Звинувачення комуністичних ідеологів 70-80-х років у симпатіях KISS нацизму та нацистській символіці – безпідставні. Адже двоє учасників та засновників групи Джин Симонс (Хайм Віц) та Пол Стенлі (Стенлі Харві Айзен) за походженням – євреї.

Група була дещо слабкувата у музиці, про що свідчить не дуже вдалий продаж студійних альбомів. Але видовищність “живих” концертів KISS не можна порівняти ні з чим. Чотири концертні записи стали “платиновими”. А на виступі у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) у 1983 році група зібрала 247-тисячну аудиторію. В історії рок-музики KISS залишаться як найекстравагантніший колектив “поганих” хлопців з агресивним макіяжем. З KISS пов’язана ціла індустрія товарів: ляльки, комікси, настільні ігри, якими досі захоплюються мільйони підлітків в усьому світі.

У травні 2008 року заборонені в колишньому Радянському Союзі KISS виступили у Москві та Санкт-Петербурзі, щоправда, в оновленому складі.

Дивіться на Першому місцевому у суботу о 17.10 (повтор у неділю о 07.25).