Чоловік стверджує, що його односелець, який мешкає з ним на одній вулиці, - справжній нелюд і вбивця місцевих котів. Володимира Гузика Олександр почав підозрювати після того, як дізнався про трагічну загибель свого смугастого улюбленця.

За підрахунками Олександра Романишина, лише протягом останнього року сусід убив десятьох котів. Як доказ цих звірств показує петлі, які він познаходив на своїй вулиці і в лісосмузі неподалік.

На сусіда Олександр поскаржився в міліцію та прокуратуру, але правоохоронці складу злочину в діях чоловіка не знайшли. Сам він ці звинувачення він називає нісенітницями і стверджує, що хоча і є мисливцем, але котів ніколи не вбивав. Запевняє, що тварин любить і навіть тримає в дома кота та собаку.

Дружина Володимира Гузика називає свого сусіда відлюдьком, який не ходить ні до церкви, ні навіть до магазину, а за наклеп уже навіть збиралась подати на нього до суду. Володимир та Оксана Гузики вимагають від свого сусіда більше не брехати. Інакше подадуть на нього до суду.

Та Олександр Романишин на це не зважає і просить працівників міліції захистити тварин від садистів. Своїх котів, яких у нього чимало, далеко від себе він більше не відпускає, оскільки боїться, що одного разу вони підуть і більше не повернуться.