У минулому випуску програми "Патруль" ми вже розповідали, що проти 32-річного рівнянина Олександра, якого підозрюють у вбивстві 7-річної учениці 2-ї рівненської школи Юлії Борчимухи, слідчі обласного управління міліції порушили одразу 13 кримінальних справ.

Йому інкримінують навмисне вбивство, скоєння розбійного нападу і розбещення шести школярок. Окрім цього, він зізнався ще й у задоволенні статевої пристрасті неприродним шляхом з трьома хлопчиками. Вік усіх жертв педофіла — від 7 до 12 років. Заяви від батьків, до чиїх дітей чіплявся Олександр, у міліції почали реєструвати ще з середини листопада минулого року.

В міліції заперечують причетність Олександра до вбивства ще однієї школярки, 8-річної Марійки Лупань, яку знайшли задушеною в ліфтовій кабіні наприкінці минулого року.

Під час інтерв’ю Олександр розказав, що слабкість до дітей почав відчувати, коли йому виповнилося 14 років. Тоді ж його поставили на психіатричний облік. У 1993 році Олександр вперше потрапив за ґрати. Його засудили за розбещення дівчинки, яку він намагався роздягнути у під’їзді. Після цього він ще двічі побував у в’язниці за скоєння крадіжок. А коли вийшов нещодавно на волю, його знову потягнуло до дітей.

Олександр зізнався у вбивстві Юлії Борчимухи, але стверджує, що цього робити не хотів. А вже наступного дня після вбивства він пішов шукати нових жертв до 11-ї рівненської школи, звідки напередодні викрав сторінки з класних журналів 4-х класів з відомостями про учнів. Тут його і затримали.

Суд призначив Олександру судово-психіатричну експертизу, яка має встановити, чи є він осудним. Сам він сподівається ще вийти колись на волю і вилікуватись від свого потягу до дітей. Та якщо його визнають винним хоча б у половині злочинів, які йому інкримінують, педофілу доведеться провести у в’язниці решту життя.