Сенсаційна перемога. Рівненський "Верес" вперше у сезоні виграв у рідних стінах. Матч на "Авангарді" відбувся проти луганської "Зорі". Цю команду рівняни не могли обіграти понад 28 років. І хоча "Зоря" відкрила рахунок у матчі — "Верес" зробив результат несподіваним. Більше про гру — далі.

Верес — Зоря. Цей матч був складним для рівнян ще до початку. Адже востаннє Верес перемагав луганську команду ще у 1996. Гра розпочалася під рясним дощем, тож в обороні вирішили не відсиджуватися. У дебюті форвард господарів Мрвальєвіч змарнував момент, коли не скористався передачею Луана в центр штрафного. Луганці ж відповіли голом – Антюх прорвався правим флангом і прострілив, а Горбач замкнув ближню стійку.

Верес зумів відігратися за десять хвилин. Михайло Протасевич виграв підбір перед воротами Зорі і вирізав передачу у вільну зону на лінію воротарського майданчика, куди вбіг Марко Мрвальєвич і майже ідеально пробив головою у ближню дев?ятку - 1:1. Це другий гол чорногорця у сезоні.

З цього моменту господарі вирівняли гру. Хоча й луганці мали свої нагоди. Ігор Горбач у ближньому бою програв свою дуель Андрію Кожухарю. А гол Пилипа Будківського арбітриня Анастасія Романюк не зарахувала, оскільки за мить до того Олександр Яцик сфолив проти голкіпера Вереса у боротьбі за верховий м'яч.

У перерві наставник Вереса Олег Шандрук зробив одразу дві вимушені заміни. А швидкий гол у другому таймі забили саме червоно-чорні. Бразилець Яго Сікейра спершу пристрілявся пострілом у руки голкіперу Зорі. А потім підібрав м?яча у центрі поля і віддав вперед на Луана. Той зробив декілька кроків і з-за меж штрафного майданчика низом влучив точно у кут воріт - 2:1.

Дуже прикру травму далі отримав Василь Гакман — після ігрового зіткнення із Петаром Мічіном. Захисник Верес у підсумку залишив поле на ношах. Наприкінці зустрічі луганці додали тиску. Але Верес зумів завоювати важливу і першу у сезоні домашню перемогу.