Фото ілюстративне
На Рівненщині у найшвидші терміни мають завершити ще одну складову безпечного освітнього середовища – під’єднання усіх шкіл області до єдиної мережі охорони поліції.

Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час наради, де були присутні освітяни, рятувальники, поліціанти.

«Комплекси сигналізації з підключенням до пунктів централізованого спостереження та реагування «тривожна кнопка» - це вимога часу. Сьогодні «бути в безпеці» означає не лише перебувати в укритті. Поняття стає дедалі більш значущим та охоплює різні види безпеки: безпеку на вулиці, під час повідомлення про замінування, навички поводження з незнайомими людьми та предметами тощо. Війна не повинна відміняти дитинство», - сказав Сергій Подолін.

Також він додав, що нині на Рівненщині до такої послуги вже під’єднано 57% усіх шкіл. Проте зазначив, що є такі громади, де зовсім не створені умови для безпечного освітнього середовища – це Здолбунівська, Висоцька, Повчанська, Степанська, Корецька та Млинівська ТГ.

«Важливо, щоб усі заклади увійшли до єдиної державної мережі, яка обслуговується поліцією. Приватні охоронні фірми не є складовою цієї системи. Тривожна кнопка – це клавіша, прихована від сторонніх очей, яка необхідна для миттєвого оповіщення про небезпеку», - резюмував Сергій Подолін.

Читайте також: Копи в школах. Як у Рівному вже два тижні працюють офіцери освітньої безпеки? (ВІДЕО)