Копи в школах. У Рівному вже два тижні працюють офіцери освітньої безпеки. Правоохоронці забезпечують порядок, стежать за дотриманням безпеки і протидіють булінгу. Як до поліцейських ставляться батьки та школярі, далі у сюжеті.

Тетяна Кузьмарук - інспектор освітньої безпеки. Правоохоронниця вже два тижні пропрацювала у 13 ліцеї. Каже, за цей період надзвичайних ситуацій не було.

Протидія булінгу одне з завдань офіцера освітньої безпеки. Тетяна Кузьмарук приходить о 7:30, проводить обхід та упродовж дня стежить за дотриманням безпеки.

Поліцейська при собі має боді-камеру, газовий балон та кайданки. Школярі розповідають, правоохоронці у ліцеї для них в новинку, однак офіцера не бояться, а навпаки відчувають себе більш захищеними.

У Альони Теслюк донька ходить у 1 клас. Жінка розповідає, безпека дітей в школі надзвичайно важлива. Тому ініціатива впровадження офіцерів у ліцеї їй до вподоби.

Раніше у 13 ліцеї була охорона. Однак їхній функціонал був обмежений. Як зазначає директор школи Михайло Бєлік, з офіцером безпеки ситуація змінюється в кращу сторону.

У рівненських освітніх закладах від патрульної поліції працює 33 офіцери освітньої безпеки. Також таку ініціативу впровадили у Сарненському та Вараському районах.

Читайте також: Рятувальники Рівненщини отримали понад 150 тисяч повідомлень на спецлінії «101» та «112»