Обласна рада передала Денному центру соціально-психологічної допомоги приміщення площею 256 квадратних метрів, де створять відділення для постраждалих від насильства. Це дозволить закладу розширити свої можливості та збільшити кількість місць для осіб, що потребують допомоги, а також підвищити якість надання фахової підтримки.

"Це дуже важливо і на часі. Ви навіть не уявляєте, наскільки важливо", — каже очільниця центру Олена Бобровська, чий заклад безпосередньо надає таку допомогу.

 

Вона розповіла, що з травня по вересень 2024 року у кризовій кімнаті при центрі перебувала 21 особа, з них 17 – з Рівненської міської громади (включаючи переселенців) та три з області. Серед них 11 дітей віком від 2 місяців до 14 років.

Тому, зважаючи на попит в безпечних місцях для тривалого перебування, зокрема у спеціалізованих закладах, відкриття відділення є вкрай важливим.

Варто зазначити, що у травні цього року Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) визначив вісім переможців проєкту "Міста і громади вільні від домашнього насильства", який реалізовуватиметься у 2024-2026 роках. Серед них - і наш Денний центр, який з-поміж інших переможців отримав підтримку для розвитку системи протидії гендерно зумовленому та домашньому насильству.

Реалізація проєкту на Рівненщині стала можлива завдяки спільній роботі обласної ради, комунального закладу, ОДА, міської ради та департаменту соціальної політики Рівного, за підтримки Мінсоцполітики, а також урядів Канади та Великої Британії. 

Про це повідомила пресслужба Рівненської облради.

Читайте також: Рівненська обласна бібліотека оновлює свій фонд