Фото ілюстративне
Застарілих, радянських та російськомовних книг у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці стане ще менше.

Вчора, 10 вересня, члени постійної комісії з економічних питань та комунальної власності на чолі з Андрієм Пехотіним погодили списання частини бібліотечних фондів.

З відповідною пропозицією до обласної ради звернулась директорка бібліотеки Валентина Ярощук обґрунтувавши це необхідністю очищення фонду від старих та маловживаних книг.

Загалом буде вилучено 6333 примірники, деякі з яких датуються ще 1944 роком, з них:

60.9% — морально-застарілі, які втратили свою актуальність, наукову та інформаційну цінність, не використовуються читачами після виходу нових доповнених і перероблених видань. Вилучено 3855 примірників на суму 4418 грн;

34.4% — фізично зношені, які прийшли в непридатний для використання стан та не підлягають ремонту, реставрації, відновлення є економічно недоцільним (вирвані сторінки, відсутні палітурки, пошкоджений текст, мають м'яку обкладинку). Вилучено 2178 примірників на суму 8375 грн;

4.7% — дублетні, непрофільні, маловживані, підлягають передачі в обмінний бібліотечний фонд для подальшого використання бібліотеками області.

Нині бібліотечний фонд налічує понад 500 тисяч книг.

Як зазначила Валентина Ярощук, такі списання відбуваються щорічно, в міру того, скільки працівники зможуть обстежити та назвати такими, які фактично не потрібні.

Загалом депутати розглянули понад 40 питань порядку денного, частина яких буде винесена на розгляд сесії.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської облради.