Без грошей, без замовлень і в постійному застої ось уже півроку перебуває будівельна галузь. Самотужки будівельникам Рівного видряпатися несила. Вони втрачають заробіток і працівників. Та очікують на допомогу міської влади. Чи дочекаються? Знає Ігор Шумик.

Він — будівельник усе життя. Кілька років тому заснував власну компанію. Каже, що й людям робочі місця, і Рівному перукарні, їдальні та будинки створює. Однак уже півроку нічого не будує, через це й колектив зменшується.

Зустрітися з представниками міської ради прийшли керівники майже ста будівельних фірм. Проте у всіх проблеми одні. А самотужки справлятися вже несила.

Скільки ще стоятиме будівництво — невідомо. Прогнозувати не береться ніхто. Єдиний шлях чиновники вбачають у довготривалих кредитах, яких нині не видають. А ще обіцяють спростити процедуру отримання різноманітних дозволів на будівництво.

Гроші люблять тишу, кажуть економісти. Проте мовчати будівельники втомилися, тому чекають або якихось спеціальних кредитів чи замовлень, або просто збанкрутують.