За минулий тиждень в області на грип та ГРЗ захворіло майже чотири з половиною тисячі осіб. Лікарі кажуть: така цифра - ще не привід для серйозного занепокоєння. Однак саме час вдатися до профілактики. Анна Яцук знає, як не захворіти.

За останній тиждень на грип захворіло майже чотири з половиною тисячі мешканців області. Шістдесят відсотків з них — діти. У Рівному ситуація трохи краща. Кількість хворих тут становить менше тисячі. Лікар-епідеміолог Віктор Мороз каже: ще передчасно оголошувати епідемію. В інфекційному відділенні центральної міської лікарні палати напівпорожні. Його завідувач Сергій Дорошенко розповів: важкохворих на грип поки у них немає. Щоправда, скарги серед людей почастішали.

Цього року хворіти на грип стало значно дорожче. Вітчизняні ліки подорожчали до 50 відсотків, а закордонні — до більше ста. Завідуюча сектором цін на аптечному складі "Рівне фармації" Галина Тарасюк каже, що подорожчання ліків у порівнянні з минулим роком значне.

Аби не хворіти і зберегти свій гаманець від купівлі дорогих ліків, потрібно дбати про профілактикуу. Найкраще, кажуть лікарі, вдатися до народних методів.

Епідемію грипу медики очікують уже на початку лютого. Кажуть, якщо вона настане, то найперше - закриють школи.