Рівне попрощалося з двома захисниками. Військовий лікар Євген Меламед та солдат Іван Барановський. Двоє мужніх добровольців, які боронили Україну від ворога. Двоє чоловіків загинули на Донецькому напрямку. У Рівному їм віддали останню шану.

На Майдані Незалежності в останню земну дорогу провели Євгена Меламеда та Івана Барановського.

Євген Меламед народився у місті Сіверодонецьк Луганської області. Здобув медичну освіту. Проходив навчання на військовій кафедрі, але військового досвіду не мав.

З перших днів повномасштабного вторгнення чоловік хотів піти добровольцем на фронт. Спершу його не брали. Згодом 21 березня 2023 року відправився на фронт. Герой був переконаний що перебувати на фронті та рятувати життя людей його покликання.

Військовий медик служив на Донеччині. Після погіршення ситуації на Харківському напрямку був відправлений до Ізюма. 25 травня цього року він помер у лікарні внаслідок захворювання, а саме гострої серцево-судинної недостатності. Поховали Євгена Меламеда на кладовищі Нове у Рівному.

Іван Барановський народився у селі Морочне Вараського району. Після навчання у школі вступив до одного з технічних училищ де здобув фах електромонтера. Служив у ЗСУ у 1997-1998 роках. Згодом працював на будівництві.

Іван Барановський не чекав повістку, пішов до ЗСУ добровольцем. Спершу копав окопи, облаштовував блокпости. 15 липня 2022 року був безпосередньо на фронті. Про службу говорив мало. На майдані вкотре нагадують, яку ціну платять захисники за нашу Незалежність.

Рідні отримали звістку про зникнення Івана у лютому 2024 року. А після обміну тіл отримали офіційне повідомлення про його загибель 17 лютого 2024 року на Донеччині. Поховали Івана Барановського у рідному селі Морочне.