Майже готові до виїзду. Мова про нові комунальні автобуси обладнані пандусами та всім необхідним для перевезення пасажирів з інвалідністю, які закупила міська влада. Незабаром вийдуть на маршрути міста.

20 ось таких новеньких комунальних автобусів напередодні придбало комунальне підприємство "Рівнеелектроавтотранс" для перевезення пасажирів Рівного. Зараз поки тривають ще юридичні процедури і на черзі проходження першого техогляду, але незабаром комфортні автобуси з'являться на вулицях містах.

Це виникло тому що за регламентом обслуговування автобусів, необхідно пройти ТО1. Після тисячі кілометрів пробігу. Автобуси прийшли до нас своїм ходом. Вони проїхали 600 кілометрів. Тобто потрібно було усім провести ТО. Не виконання цього пункту було б неправильним. Вони могли б розірвати договір, - повідомив Василь Сливка, начальник управління транспорту Рівного.

Ці автобуси є гарантійними, додає Василь Сливка. А відтак проведення необхідного техогляду в першу чергу продиктоване питанням безпеки рівнян. Якщо будуть виявленні дефекти, завод виробник готовий буде повністю замінити вузли та агрегати, які не відповідають заявленій якості. Крім того, попереду конкурс на перевезення пасажирів. Обов'язковий з точки зору українського законодавства. Ну і звісно ще потрібно провести кілька незначних бюрократичних процедур.

Проведено різні процедури закупівлі квитків, книг, палива, реєстрація в ДПІ. Ну таким чином ми пройшли вже майже все те, що потрібно згідно законодавства. Попереду ще в нас закінчення усіх процедур по обслуговуванню, має бути об'явлений конкурс. І автобуси будуть працювати в місті, - каже Василь Сливка.

Нагадаємо, що ці автобуси пристосовані для перевезення маломобільних пасажирів, чого не можутиь забезпечити існуючі старі приватні Богдани та Еталони які досі курсують містом.

Читайте також: Рейдерське захоплення у центрі Рівного? Що відомо про конфлікт у Народному домі (ВІДЕО)