Старовинні речі усієї України. Їх об`єднали в одному приміщенні Вараської етнокімнати "Спадок". Відкрили її у 2022 році. Тепер там проводять екскурсії та створили гурток аби знайомити дітей з українською автентикою. Більше про етнокімнату, дивіться далі у сюжеті.

А ще понад триста вишитих рушників, сорочок, глечиків, предметів побуту, меблів, знарядь праці, ікон, келихів та монет різних часів.

Попри те, що у двадцятих роках минулого століття національні символи носити забороняли, люди намагалися їх так приховати, щоб, на перший погляд, вони були непомітні.

Усе це знаходиться у Вараській етнокімнаті "Спадок". Відкрили її у 2022 році.

Частину речей ініціаторка створення цієї кімнати придбала за власні кошти, іншу передавали люди з різних регіонів України.

Відвідати музейну кімнату можна безплатно. Крім того, при Вараському центрі соціальних служб створюють гурток де також безоплатно дітей знайомитимуть з українською автентикою.

Більшість предметів датовані XX століттям. Серед найстаріших експонатів – монети та хрести Русі ХІ століття. Є також і куточок сучасної історії. Його предметами з фронту поповнюють волонтери. В планах ініціаторки створення етнокімнати переїхати у більше приміщення та зробити велику колекцію рушників. Адже їх у неї вже понад три сотні.

Читайте також: Хотіла отримати соціальну допомогу: жителька Дубенського району стала жертвою шахраїв