Чудовий чоловік, люблячий батько, надійний друг. Про костопільчанина Сергія Матвійчука усі кажуть — людина з великої літери. Його пріоритетом у житті була його сім'я, тож усе робив задля їхнього добробуту. Та коли ворог ступив на українську землю, чоловік не зміг стояти осторонь, бо ж хто, як не він. 18 червня 2022 року, мужньо боронячи нашу землю, Сергій Матвійчук загинув на Луганщині. Про його життя, мрії та боротьбу за Україну дивіться у спогадах рідних у нашому проєкті «Портрети Героїв».

Сильний, вольовий, надійний. Так склалося, що костопільчанин Сергій Матвійчук народився 14 березня 1972 року в Іркутській області. Але коли йому було 9 місяців батьки таки повернулися на Батьківщину, до Костополя. Тут Сергій навчався, працював, звідси пішов до армії - служив на флоті. У Костополі народилися троє його дітей. Усе життя Сергій працював з головною метою - аби його сім'я, діти мали усе необхідне, навіть власну справу почав з перспективою передати своїм нащадкам. Та повномасштабне вторгнення змінило плани та мрії чоловіка.

Тепер дітям не вистачає лагідного батьківського слова, дружині підтримки та впевненості, друзі втратили надійного товариша.

Сергій Матвійчук загинув 18 червня 2022 року на Луганщині. Виконуючи бойове завдання він отримав поранення несумісні з життям. Йому було 50 років.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету, Сергій Матвійчук був посмертно відзначений медалями «За оборону рідної держави», «Захиснику Вітчизни», та «За військову службу Україні».

Вічна пам'ять Герою...