Нещодавно патрульні отримали інформацію, що на вулиці Вячеслава Чорновола на паркувальному майданчику сталася дорожньо-транспортна пригода — автомобіль Chery пошкодив авто Chevrolet і поїхав з місця пригоди. Заявниця теж перебуває не за місцем ДТП, а поїхала додому.

Інспектори встановили власника автомобіля Chery, ним виявилася 39-річна громадянка. Жінка не заперечувала, що була за кермом транспортного засобу під час автопригоди на паркувальному майданчику і поїхала з місця ДТП. За її словами, вона не була уважною та здійснила наїзд на припарковане авто. Патрульні виявили на передній частині автомобіля пошкодження, характерні для дорожньо-транспортної пригоди.

Поліцейські склали на жінку два адмінматеріали: за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) та ст. 122-4 (Залишення місця ДТП) КУпАП. Також на іншу водійку інспектори винесли постанову за ст. 125 (Інші порушення правил дорожнього руху) КУпАП.

Патрульні поліцейські нагадують водіям, у разі якщо ви стали учасником ДТП, згідно з правилами дорожнього руху ви зобов'язані:

  • негайно зупинити транспортний засіб і залишатися на місці пригоди;
  • увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки;
  • вжити можливих заходів для надання першої медичної допомоги потерпілим, викликати карету швидкої медичної допомоги, а якщо це неможливо, звернутися за допомогою до присутніх і відправити потерпілих до лікувального закладу;
  • повідомити про дорожньо-транспортну пригоду на службу 102, записати прізвища та адреси очевидців, чекати прибуття працівників поліції;
  • вжити всіх можливих заходів для збереження слідів пригоди, огородження їх та організувати об'їзд місця пригоди.

Читайте також: Костопільчанка збагатилася на 17 тисяч гривень купуючи ліки знайомій