Фото ілюстративне
23 лютого, близько 18:30 до ВП №2 (м. Костопіль) Рівненського РУП надійшла письмова заява 56-річної місцевої жительки, що 52-річна знайома викрала у неї грошові кошти.

За заявницею, яка через стан здоров’я обмежена в пересуванні протягом останніх трьох місяців, доглядала костопільчанка. Днями син потерпілої у мобільному додатку побачив, що відсутня чимала сума коштів, тож запитав у матері, на що вона їх витратила. Жінка здивувалася, але пригадала, що декілька днів тому «доглядальниця» купувала їй ліки та мала у розпорядженні її банківську картку, - встановили поліцейські.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану, слідчі встановили, що 16 лютого, купуючи медичні препарати, зловмисниця зняла та присвоїла собі 5 тисяч гривень із чужої платіжної картки.

Зрозумівши, що «схема працює», знову вдалася до протиправних дій, заволодівши в подальшому 5 та 7 тисячами гривень відповідно.

Загалом зловмисниця викрала 17 тисяч гривень.

52-річна жителька Костополя, яка раніше в поле зору правоохоронців не потрапляла, у скоєному зізналась. Пояснила, що вчинила злочин через скрутне матеріальне становище та встигла вже їх потратити, - йдеться у повідомленні.

Вирішується питання про повідомлення їй про підозру за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Читайте також: На Рівненщині розшукують зниклого безвісти уродженця Запорізької області